Petek, 12. avgust 2022, 16:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.6.2021

Vremenska napoved - 29. junij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > junij > 29. 6. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 29. junij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.6.2021Popoldne bo precej jasno, pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 37 °C.


Jutri bo jasno. Popoldne in zvečer bo na severnem delu države že možna kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, v alpskih dolinah približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 33 °C.

Opozorilo: Danes bo v popoldanskem času po nižinah velika toplotna obremenitev.
V noči iz srede na četrtek bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte, prehodno bo zapihal severnik, na Primorskem rahla burja. V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Vročina bo popustila.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. julija
V soboto se bo nad Alpe razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo prehodno oslabelo, nad srednjo Evropo se bo pomaknila nova hladna fronta. Za njo se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, nad delom vzhodne Evrope in Balkanom se bo zadrževala višinska motnja.

V soboto bo jasno in suho, najvišja dnevna temperatura bo po nižinah med 26 in 30 °C. V nedeljo in ponedeljek se verjetnost za padavine poveča. Spet se bo osvežilo. V nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na bolj suho vreme, postopno bo bolj vroče.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno in poletno vroče bo. V Alpah bo možna kakšna nevihta.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne bo delno jasno, nastajala bo spremenljiva kopasta oblačnost. Pozno popoldne ali zvečer lahko zlasti na območju Julijcev nastane kakšna nevihta. V začetku bo pihal rahel, popoldne zmeren, v visokogorju lahko tudi močan, jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pozno popoldne in zvečer se bodo začele pojavljati posamezne plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. junij:
29.6.1948
Zjutraj so na številnih meteoroloških postajah, predvsem v hribovitih predelih, izmerili zelo veliko 24 urno količino padavin. Največ, 161 milimetrov padavin, je bilo v Črnem Vrhu nad Idrijo; na Otlici nad Ajdovščino so namerili 135 milimetrov, v Podbrdu v Baški dolini 102 milimetrov, v Ajdovščini 101 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 93 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 81 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Malmö | hike abc