Sreda, 30. november 2022, 00:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.11.2022

Vremenska napoved - 21. november 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > november > 21. 11. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 21. november 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.11.2022Popoldne se bo nebo zjasnilo tudi v vzhodni Sloveniji. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo megla kar vztrajna. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 8, na Primorskem do 14 °C.
Preko noči se bo od zahoda nebo pooblačilo. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 °C.
Jutri bo oblačno, padavine bodo dopoldne od zahoda zajele vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala močna burja, drugje severovzhodni veter. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 8 do 11 °C

Opozorilo: V torek med 6. in 11. uro bo morje ob visoki plimi poplavilo nižje ležeče dele obale.
Veter bo v noči iz torka na sredo v glavnem oslabel. V sredo dopoldne bodo padavine povsod ponehale, od zahoda se bo jasnilo.
V četrtek bo v glavnem jasno, zjutraj in deloma dopoldne po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. novembra
Od petka bo nad našimi kraji območje visokega zračnega tlaka. V noči iz petka na soboto bo nad zahodnim Sredozemljem nastal plitev ciklon, ki pa bo predvidoma potoval proti jugovzhodu in na vreme pri nas ne bo kaj dosti vplival.

V večjem delu države bo brez padavin, le v noči iz petka na soboto in v soboto bo na južnem delu države občasno možen rahel dež, količina bo majhna ali pa bo sploh v glavnem brez padavin. Jutranje temperature bodo v glavnem približno ledišča, dnevne pa od 5 do 10 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo lahko še nekaj megle.
Jutri bo v večini sosednjih pokrajin oblačno s padavinami. Po nižinah bo v glavnem deževalo.


Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod občasno tudi megleno, popoldne se bo nebo zjasnilo. Pihal bo v glavnem šibek jugozahodnik, ki se bo popoldne obračal v severozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -7 °C.


Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo dopoldne zajelo tudi Pohorje in vzhodne Karavanke. Pihal bo zmeren do močan veter južnih smeri, ki se bo popoldne obračal v vzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. november:
21.11.1971
Prejšnji večer se je nebo zjasnilo, zaradi sveže snežne odeje pa se je v mirni in jasni noči v nekaterih krajih na Notranjskem in Dolenjskem zelo močno ohladilo - sledeče jutro je bilo izjemno mrzlo. V Babnem Polju so izmerili minus 26,8 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je termometer pokazal minus 26,0 stopinj C, v Ambrusu minus 21,5 stopinj C, na Rakitni minus 21,4 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 18,1 stopinj C in v Postojni minus 17,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cascais | vreme