Nedelja, 3. julij 2022, 21:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.6.2022

Vremenska napoved - 20. junij 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > junij > 20. 6. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 20. junij 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.6.2022Popoldne bo jasno in vroče, pihal bo jugozahodnik. Proti večeru in v prvem delu noči bodo predvsem na severnem delu države posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države precej jasno, drugje bo prehodno nekoliko več oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo nastala kakšna nevihta. V zahodni polovici države bo pihal jugozahodni veter, drugje veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.

Opozorilo: Danes proti večeru in v prvem delu noči bo zlasti na severovzhodu možna kakšna močna nevihta z nalivom, močnimi vetrovnimi sunki in tudi točo.
V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Vroče bo, popoldne bodo nastale vročinske nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. junija
V petek bo nad Alpami in severnim Sredozemljem šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem prehodno oslabelo in se ponovno okrepilo v ponedeljek. Ob koncu tedna bo tudi v višinah k nam dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

V petek jasno in vroče z majhno verjetnostjo kakšne vročinske nevihte. Od sobote do ponedeljka bodo nevihte ponovno verjetnejše. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo od 30 do 35 °C. V torek ali sredo pa bo vreme ponovno stabilno. Nekoliko manj vroče bo.Sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo in vroče, proti večeru bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas nastalo nekaj neviht.Gorski svet
Danes bo v začetku jasno, popoldne bodo nastajali kopasti oblaki jasno in vroče, pozno popoldne in zvečer bo nastala kakšna nevihta. Pihal bo zahodnik, ki se bo popoldne obračal v severno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v oblakih. Popoldne bodo nastale posamezne nevihte, verjetnejše v vzhodnem delu slovenskih gora. Pihal bo zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 15 do 19, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. junij:
20.6.1961
V notranjosti države se je prehodno ohladilo, na obali in v Goriških brdih pa je bilo ob šibki burji za mesec junij neobičajno vroče. V Dragonji je bila najvišja temperatura 32,1 stopinj C, v Kopru se je segrelo do 32,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu do 31,6 stopinj C in v Kubedu ter Vipolžah do 30,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mokpo | hribi