Sreda, 5. oktober 2022, 03:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.9.2022

Vremenska napoved - 20. september 2022

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 20. september 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.9.2022Popoldne bo delno jasno, oblačnost se bo od severa postopno povečala. Pojavljale se bodo posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod bo še pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 23 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, zlasti na vzhodnem delu države bo občasno nekoliko več oblačnosti. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 7, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek se bo nadaljevalo jasno vreme, popoldne bo nastajala kopasta oblačnost, na severovzhodu bo možna kakšna ploha. V petek bo še v glavnem jasno, zlasti na zahodnem delu države bo lahko nekoliko več oblačnosti. Zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. septembra

V soboto bomo na obrobju območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad Balkanom. V nedeljo se bo nad zahodnim Sredozemljem poglobilo območje nizkega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se bo krepil vlažen in topel jugozahodni tok. V začetku prihodnjega tedna bomo najverjetneje prešli pod vpliv ciklona, ki bo nad zahodno in kasneje srednjo Evropo.

V soboto bo še suho in delno jasno vreme. Nekaj več oblačnosti bo predvsem v višjih predelih na zahodnem delu države. Pihal bo jugozahodni veter. Spet bo nekoliko topleje. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 °C. V nedeljo bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na vzhodnem delu države. Zlasti na zahodnem delu države Slovenije se bodo začele pojavljati padavine. V začetku prihodnjega tedna kaže na oblačno in deževno vreme, tudi nevihte niso izključene. Ob morju bo pihal jugo. Verjetnost za padavine se v četrtek nekoliko zmanjša.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v krajih vzhodno in severno od nas bodo kratkotrajne krajevne plohe in tudi kakšna nevihta.
Jutri bo jasno s popoldansko kopasto oblačnostjo. Vzhodno od Slovenije lahko nastane kakšna ploha. Ob Jadranu bo precej jasno, pihala bo rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od severa naraščala. Pojavljale se bodo posamezne plohe, nad približno 1900 m tudi kot snežne. Pihal bo rahel do zmeren veter severne do severozahodne smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 5, na višini 2500 metrov približno -2 °C. Proti večeru se bo ohladilo.

Jutri bo v začetku v glavnem jasno, nekaj oblačnosti bo v gorstvih na vzhodnem delu države. Sredi dneva in popoldne bo delno jasno, nastajala plitva kopasta oblačnost. Verjetnost za kakšno ploho bo majhna. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik, ki bo popoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na 2500 pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. september:
20.9.1929
V Podkraju je v 12 urah padlo 168 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Porto Alegre | monte