Vremenska napoved - 22. november 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > november > 22. 11. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 22. november 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.11.2022Popoldne bo oblačno s padavinami. Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala močna burja, drugje severovzhodni veter. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 8 do 11 °C.
Preko noči bodo padavine oslabele in na zahodnem delu države do jutra že ponehale. Ponehala bo tudi burja na Primorskem, zlasti v vzhodni Sloveniji pa bo še pihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 3, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C.
Jutri dopoldne bodo tudi na vzhodnem delu države padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Burja bo do sredine noči na izpostavljenih legah v sunkih dosegala hitrost približno 120 km/h.
V četrtek in petek bo v glavnem jasno, zjutraj in deloma dopoldne po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. novembra do 1. decembra
Od sobote bo nad našimi kraji vztrajalo bolj ali manj izrazito območje visokega zračnega tlaka. Nad Sredozemljem bo ciklonsko območje, ki lahko v manjši meri občasno vpliva tudi na vreme pri nas

V večjem delu države bo brez padavin, le v noči iz petka na soboto in v soboto bo na južnem delu države občasno možen rahel dež, količina bo majhna ali pa bo sploh v glavnem brez padavin. Jutranje temperature bodo v glavnem približno ledišča, dnevne pa od 5 do 10 °C. Prihodnji teden kaže, da bo še nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine

Popoldne bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Ob severnem delu Jadrana se bo krepila burja.
Jutri bo v začetku oblačno, padavine se bodo umikale proti vzhodu in od zahoda se bo začelo jasniti.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z obilnejšim sneženjem, ki bo dopoldne zajelo tudi Pohorje in vzhodne Karavanke. Pihal bo zmeren do močan veter južnih smeri, ki se bo popoldne obračal v vzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -6 °C.Jutri zjutraj bo v hribih na vzhodnem delu države še snežilo, dopoldne se bo od zahoda jasnilo. Popoldne bo na zahodnem delu države jasno, nekoliko več oblačnosti pa bo ostalo na vzhodnem delu države. Dopoldne bo pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. november:
22. 11. 1978
Nad južno polovico je bilo obsežno območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji so bile izmerjene neobičajno visoke vrednosti. V Ljubljani je čez dan tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1042 hPa, v Novem mestu in na Letališču Maribor 1041 hPa ter v Portorožu 1036 hPa.

22. 11. 1999
Do jutra je v večjem delu države zapadlo približno 20 centimetrov snega v minulih 24 urah in v veliko krajih se je snežna odeja odebelila do rekordne vrednosti za mesec november. Na padavinskih meteoroloških postajah Mrzla Rupa na Idrijskem in Trava nad dolino Kolpe so namerili 105 centimetrov debelo snežno odejo, na Lisci je sneg segal 80 centimetrov visoko, v Postojni in Dobličah pri Črnomlju 60 centimetrov, v Žireh 55 centimetrov, v Litiji 51 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 46 centimetrov, v Škofji Loki in na Vrhniki 45 centimetrov ter v Celju 32 centimetrov.