Vremenska napoved - 13. maj 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > maj > 13. 5. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 13. maj 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2022Popoldne se bodo v notranjosti Slovenije od severa začele pojavljati plohe in nevihte in se postopno pomikale proti jugu. Zahodne Slovenije v glavnem ne bodo dosegle, zlasti na severovzhodu pa bodo možne tudi posamezne močnejše nevihte. Temperature bodo od 24 do 29 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in zlasti v zahodni polovici države posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo jasno, v nedeljo zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo zlasti v hribih nastale posamezne plohe ali kakšna nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. maja
Nad našimi kraji bo v glavnem prevladovalo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo ob koncu tedna oslabelo. V torek in sredo bo na vreme pri nas vplivala višinska dolina s hladno fronto, ki bo potovala proti jugovzhodu čez srednjo in vzhodno Evropo ter vplivala tudi na vreme pri nas.

V torek in sredo dopoldne bo jasno, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte v notranjosti Slovenije, dnevne temperature bodo malenkost nižje kot v ponedeljek. Od četrtka do sobote bo vreme stabilno in postopno ponovno topleje. V nedeljo bodo plohe in nevihte ponovno verjetnejše.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo pooblačitev s plohami in nevihtami iznad območja Alp postopno širila proti jugu. V krajih zahodno in južno od nas bo večji del dneva jasno in toplo.
Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, zlasti v krajih zahodno tudi z nevihtami.


Gorski svet
Danes dopoldne se bo oblačnost postopno povečala, sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Dopoldne bo veter šibak in spremenljive smeri, sredo popoldneva pa bo zapihal severni do severovzhodnik. Ob nevihtah bo krajevno lahko zapihal tudi močnejši veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno. Nastajale bodo plohe in nevihte. Prevladoval bo šibak veter od južne do zahodne, popoldne pa zlasti severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13. 05. 1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13. 05. 1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.