Vremenska napoved - 19. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 19. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 19. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.10.2017Popoldne bo na zahodnem delu države zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Drugje bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni in deloma v osrednjem delu države zmerno, zlasti na zahodnem delu države tudi pretežno oblačno. Drugje bo jasno, zjutraj bo ponekod še lahko megla. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, na Primorskem od 9 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo na zahodnem delu države zmerno do pretežno oblačno, možen bo rahel dež. Drugje bo v glavnem jasno, le ponekod po nižinah bo v jutranjem času še nekaj megle. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od zahoda zajele vso državo. V začetku bodo vmes tudi nevihte. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. oktobra 2017
V ponedeljek se bo ciklon pomaknil nad južni Balkan. Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Balkanom se bo ponovno okr,
epilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo v začetku od severa dotekal hladnejši zrak. V drugi polovici tedna se bo v višinah že segrelo.

V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Od torka do sobote kaže na suho vreme. V začetku bo hladno, proti koncu tedna pa ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme, zlasti zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah in ob morju megleno, ob morju ter v Furlanski nižini bo lahko tudi nizka oblačnost. Dolgotrajnejša megla se bo pojavila tudi na Madžarskem.


Gorski svet
Danes bo v hribih severne Primorske in Notranjske ter v sredogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 10 do 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo v hribih severne Primorske in Notranjske ter v sredogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 9 do 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. oktober:
19. 10. 1934
Zjutraj je bilo zlasti v nekaterih krajih na Notranjskem zimsko mrzlo. V Babnem Polju se je ohladilo na mrzlih minus 13,0 stopinj C, na Rakitni na minus 10,6 stopinj C, v Kranjski Gori na minus 5,4 stopinj C in v Šentilju pod Turjakom na minus 4,2 stopinj C.