Vremenska napoved za Slovenijo

 Vremenska napoved

Torek, 28.11.2023 ob 18h

Napoved za Slovenijo:

Zvečer in ponoči bo pretežno oblačno s kakšno manjšo ploho. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, na Štajerskem in Prekmurju pa severozahodnik. Proti jutru se bo jasnilo, po nekaterih nižinah v notranjosti bo lahko megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 2 °C.
V sredo bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

Napoved za sosednje pokrajine:

Ponoči bo v krajih vzhodno in južno od nas zmerno do pretežno oblačno. Na zahodu pa bo pretežno jasno. V Alpah severno od nas bo snežilo.
V sredo bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Nekaj povečane nizke oblačnosti bo v notranjosti Hrvaške.

Vremenska slika:

Nad srednjo Evropo, severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom je območje nizkega zračnega tlaka. Prva vremenska fronta je prešla Slovenijo, druga jo bo predvidoma zvečer. Nad naše kraje v višinah od severozahoda doteka vse hladnejši zrak.

Obeti:

V noči na četrtek se bo pooblačilo. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo že zjutraj začele pojavljati padavine, ki se bodo hitro razširile proti vzhodu. Sprva bo meja sneženja precej nizko, a se bo do poldneva že dvignila nad okoli 1500 m nadmorske višine, nato še višje.
V petek bo deževalo. V noči na soboto se bo meja sneženja od severovzhoda spuščala.
V soboto bo povečini oblačno z rahlimi padavinami. Tudi po nižinah v notranjosti bo verjetno snežilo do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. decembra
Po prehodu fronte bodo naši kraji v soboto znotraj višinske doline hladnega zraka. Iznad Alp se bo k nam počasi razširilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal občutno hladnejši zrak. Nekje v torek bo nad zahodnim Sredozemljem nastal ciklon, ki po trenutnih izračunih naj ne bi vplival na vreme pri nas, saj bodo naši kraji predvidoma še vedno pod vplivom območja visokega zračnega tlaka.

V soboto bo povečini oblačno z rahlimi padavinami. Tudi po nižinah v notranjosti bo verjetno snežilo do nižin. Padavine bodo v noči na nedeljo ponehale, jasnilo se bo. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Od torka dalje pa kaže na bolj oblačno vreme. Verjetnost za padavine je po trenutnih izračunih majhna. Jutra bodo od nedelje dalje mrzla, saj bo povečini okoli -5 °C, ob morju pa bodo temperature okoli ledišča. Dnevne temperature bodo v notranjosti le malo nad lediščem, ob morju pa do 10 °C.
Vir: ARSO