Vremenska napoved za Slovenijo

 Vremenska napoved

Nedelja, 5.2.2023 ob 18h

Napoved za Slovenijo:

Zvečer in ponoči bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.
V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 6 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

Napoved za sosednje pokrajine:

Deloma jasno bo z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu povečini šibka burja.

Vremenska slika:

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Ob severovzhoda priteka k nam razmeroma hladen in suh zrak.

Obeti:

V torek bo pretežno jasno.
V sredo bo sprva precej jasno z mrzlim jutrom, čez dan pa se bo oblačnost od vzhoda povečala. Severovzhodni veter se bo spet okrepil, prav tako burja na Primorskem.
V četrtek bo precej jasno in še vedno dokaj hladno. Veter bo počasi slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. februarja

V območju visokega zračnega tlaka se bo do petka v višinah nad Alpami še zadrževal dokaj hladen in suh zrak, nato pa se bo v višinah iznad zahodne proti srednji Evropi razširil greben toplejšega zraka.

Nadaljevalo se bo suho vreme. V četrtek in petek bo delno jasno z nekaj visoke in srednje oblačnosti, od sobote do torka pa bo prevladovalo jasno vreme. Jutranje temperature bodo v notranjosti še okoli -5, na Primorskem okoli 0, popoldanske pa bodo ob koncu tedna že med 5 in 10 stopinjami C.
Vir: ARSO