Vremenska napoved za Slovenijo

 Vremenska napoved

Petek, 14.6.2024 ob 17h

Napoved za Slovenijo:

Zvečer bo sprva še spremenljivo do pretežno oblačno, v prvem delu noči pa se bo pričelo jasniti, le v zahodnih krajih bo ostalo nekaj več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12 na Primorskem do 15 °C.
Jutri bo sprva precej jasno s kratkotrajno meglo po nekaterih kotlinah, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih krajih na zahodu bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

Napoved za sosednje pokrajine:

Ponoči se bo od zahoda jasnilo, le v hribovitem svetu zahodno od nas bo ostalo nekaj več oblačnosti.
Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo v Alpah. Popoldne in zvečer se bodo v krajih zahodno in severno od nas pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč.

Vremenska slika:

Nad severno Sredozemlje in vzhodne Alpe se je razširilo plitvo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka bolj suh in toplejši zrak.

Obeti:

V noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi.
V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Popoldne bodo predvsem v severni polovici možne posamezne plohe in kakšna nevihta.
V ponedeljek in torek bo večinoma sončno. Vsak dan bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. junija 2024

Od torka do naslednjega petka bodo naši kraji pod vplivom višinskega grebena z visokim zračnim tlakom. Nad naše kraje bo dotekala postopno bolj vroča zračna masa iznad Sredozemlja in severne Afrike. Nad zahodno Evropo in severno od Alp, bo vztrajala višinska dolina z nizkim tlakom in hladnejšim zrakom v višinah, ki bo oslabljena lahko vpliva na vreme pri nas proti koncu prihodnjega tedna.

V torek, sredo in četrtek kaže na sončno in vse bolj vroče vreme, po nižinah se bo ogrelo malo nad 30 °C. V četrtek se verjetnost za kakšno nevihto že nekoliko poveča. Za petek in soboto je vremenska napoved še negotova. Verjetno se bo nekoliko ohladilo, a večje količine padavin ne pričakujemo, verjetno bodo nastale predvsem popoldanske nevihte.
Vir: ARSO