Vremenska napoved za Slovenijo

 Vremenska napoved

Sreda, 27.9.2023 ob 18h

Napoved za Slovenijo:

Zvečer in ponoči bo povečini jasno. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Jutro bo po nekaterih nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, na Primorskem do 15 °C
V četrtek bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

Napoved za sosednje pokrajine:

Danes in jutri bo povečini jasno. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Vremenska slika:

Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam razmeroma topel in suh zrak.

Obeti:

V petek in soboto bo zjutraj po nižinah v notranjosti marsikje megleno. V petek čez dan bo povečini jasno, v soboto pa bo nekaj več spremenljive oblačnosti. Predvsem v gorskem svetu lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. V nedeljo bo sprva nekaj povečane oblačnosti, čez dan pa bo sončno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. oktobra
Od nedelje dalje se bo nad Alpami spet okrepil višinski greben, ki pa bo proti sredini prihodnjega tedna slabel. Predvidoma v sredo nas bo prešla hladna fronta. Za njo pa se bo spet krepilo območje visokega zračnega tlaka.

Od nedelje do vključno torka bo pri nas vztrajalo povečini suho in dokaj sončno vreme z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. V torek proti večeru, predvsem pa v sredo pričakujemo spremenljivo vreme s padavinami. Od četrtka dalje pa spet stabilno in povečini sončno vreme z jutranjo meglo. Nekoliko se bo ohladilo.
Vir: ARSO