Vremenska napoved za Slovenijo

 Vremenska napoved

Nedelja, 25.2.2024 ob 6h

Napoved za Slovenijo:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo v zahodni polovici Slovenije nastale posamezne plohe. Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na severozahodu okoli 6 °C.
Ponoči se bo v večjem delu Slovenije prehodno razjasnilo, zato bo zjutraj ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -2 °C.
Jutri bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. V vzhodnih krajih bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

Napoved za sosednje pokrajine:

Danes bo spremenljivo oblačno. Predvsem v krajih zahodno od nas ter na območju Istre in Hrvaškega Primorja se bodo pojavljale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta.
Jutri bo sprva delno jasno, čez dan pa bo oblačnost od zahoda naraščala.

Vremenska slika:

Nad zahodno in severozahodno Evropo je je območje nizkega zračnega tlaka, nad nami pa šibak anticiklon, ki počasi slabi. V višinah se nad našimi kraji zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Obeti:

V torek bo oblačno. V severovzhodnih krajih bo suho, drugo bo od zahoda začelo rahlo deževati.
V sredo bo pretežno oblačno, tu in tam bo še lahko padla kakšna kaplja dežja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. februarja do 4. marca 2024

V sredo in v četrtek se bo nad južnim Sredozemljem zadrževal ciklon, ki bo vplival na vreme pri nas le s svojim obrobjem. V petek se bo nad zahodno Evropo razvilo novo ciklonsko območje. Vremenska fronta se bo ob koncu tedna počasi bližala Alpam in predvidoma vplivala na vreme pri nas šele v ponedeljek.

V sredo bo pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Od četrtka do nedelje kaže na večinoma suho vreme, v ponedeljek pa bo dež od zahoda zajel večji del Slovenije. Popoldanske temperature bodo večinoma med 10 in 15 °C.
Vir: ARSO