Vremenska napoved - 20. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 20. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 20. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.10.2017Danes bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo jasno, zlasti ponekod na Primorskem in na severovzhodu države bo dopoldne megla. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo na zahodnem delu države zmerno do pretežno oblačno, možen bo občasen rahel dež. Drugje bo v glavnem jasno, le ponekod po nižinah bo v jutranjem času še nekaj megle. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, v zatišnih legah severne Slovenije približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v glavnem oblačno, padavine bodo čez dan od zahoda zajele vso državo. V začetku bodo vmes tudi nevihte. Ohladilo se bo, zapihal bo severnik, na Primorskem v glavnem zmerna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine približno 1200 m.
Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek čez dan se bo od zahoda deloma nebo zjasnilo. Ponekod bo še pihal okrepljen severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. oktobra 2017
Od torka do konca tedna se bo nad srednjo Evropo in Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka.

Od torka do sobote kaže na suho vreme, v nedeljo pa se verjetnost za padavine nekoliko poveča. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma jasno vreme, dopoldne bo megla ali nizka oblačnost ob morju, v Furlanski nižini ter na Madžarskem.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas še deloma jasno, drugje bo v glavnem oblačno, ponekod bo možen občasen rahel dež.


Gorski svet
Danes bo v hribih severne Primorske ter v sredogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Jutri bo v hribih severne Primorske in Notranjske ter v sredogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. oktober:
20. 10. 1970
V začetku je pod približno 2000 m v večjem delu države zmerno do močno deževalo, več kot noči pa se je ob ohladitvi meja sneženja spustila do nižin. Pri Domu na Komni so zjutraj naslednjega dne izmerili 204 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 197 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 162 milimetrov in v Bovcu 149 milimetrov padavin v minulih 24 urah. V visokogorju in sredogorju je zapadlo neobičajno veliko snega za mesec oktober. Na Kredarici in v Podolševi so naslednji dan zjutraj, 21. oktobra, namerili 70 centimetrov sveže zapadlega snega, v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami ga je bilo 50 centimetrov, na Rovtarici na Jelovici, na Mrzlem Studencu na Pokljuki in na Predelu 47 centimetrov ter na Hudem vrhu in pri Koči nad Šumikom na Pohorju 40 centimetrov.