Vremenska napoved - 25. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 25. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 25. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.10.2018Popoldne bo v glavnem jasno, le v severnem delu Primorske pretežno oblačno. V Posočju bo občasno lahko rosilo ali rahlo deževalo. Pihati bo začel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 °C.
Jutri bo v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno oblačno. Na severozahodu države bodo pogoste padavine, dež pa se bo občasno razširil tudi na južne in osrednje kraje. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo.
V nedeljo bo oblačno in deževno. Ob morju bo še pihal jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. oktobra do 3. novembra 2018

Nad Evropo bodo prevladovali jugozahodni višinski vetrovi. K nam nam bo iznad Sredozemlja pritekal razmeroma topel in občasno bolj vlažen zrak.

V ponedeljek bo še oblačno in deževno, v nekaterih predelih zahodne in osrednje Slovenije bodo padavine kar obilne. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik, ob morju jugo. Od torka do četrtka kaže na v glavnem brez padavin vreme, potem pa se bo verjetnost dežja ob koncu tedna ponovno povečala. Občutnejših temperaturnih sprememb ne pričakujemo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Furlaniji Julijski krajini zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo večinoma jasno vreme.
Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še v glavnem jasno. Drugje bo pretežno oblačno. V sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem delu Jadrana bo občasno deževalo. Ob morju bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v sredogorju v začetku pretežno oblačno, vendar se bo dopoldne ranebo zjasnilo. Popoldne bo pretežno jasno, le v zahodnih Julijcih in južno od Bohinjskega grebena se bodo začeli nabirati oblaki. Na območju Posočja lahko občasno tudi rahlo dežuje. V visokogorju bo pihal zmeren severozahodni veter, v sredogorju pa se bo veter obračal na zahodno do jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno, le na Pohorju še deloma jasno. Na območju med Julijci in Snežnikom bo občasno deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. oktober:
25. 10. 1964
Dolgotrajno silovito deževje v višje ležečih predelih se je do jutra umirilo, v veliko krajih v zahodni in severni Sloveniji je padlo nad 200 milimetrov padavin v preteklih 48 urah; tudi drugje po Sloveniji je padlo veliko dežja. Močno deževje je skupaj s predhodno namočenimi tlemi povzročilo obsežne poplave v severni polovici Slovenije. V Bovcu je v 48 urah padlo 384 milimetrov, pri Domu na Komni 356 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 290 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 224 milimetrov ter v Kopru 148 milimetrov padavin.