Vremenska napoved - 5. oktober 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.10.2018Popoldne bo precej jasno. Burja na Primorskem bo v glavnem ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 19, na Primorskem do 24 °C.
Zvečer in preko noči se bo zlasti v zahodni polovici države od juga postopno nebo pooblačilo.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. V severovzhodnih krajih bo v glavnem brez padavin, drugje bodo občasno padavine, deloma plohe in zlasti na jugozahodnem delu države tudi kakšna nevihta. Pogosteje bo deževalo sredi dneva in popoldne. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 17, na Primorskem in v severovzhodni Sloveniji do približno 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo čez dan bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo počasi jasnilo. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi manjšimi krajevni padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. oktobra 2018

Višinsko jedro hladnega zraka nad Balkanom ter delom srednje Evrope bo občasno vplivalo na vreme pri nas.

Od torka do četrtka bo v glavnem suho vreme z meglo po nižinah v jutranjih urah. Nato bodo občasne padavine ponovno nekoliko verjetnejše. Razmeroma toplo bo za ta čas, jutranje temperature bodo približno 10, čez dan bodo najvišje temperature temperature pa blizu 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno. Burja ob Jadranu bo postopno ponehala. Proti večeru se bo ob severnem delu Jadrana od juga nebo pooblačilo.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v začetku delno jasno, vendar se bo postopno nebo pooblačilo. Ostalo bo v glavnem brez padavin. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Zlasti ob morju bodo tudi posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Pihal bo v glavnem šibak veter južne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno ter ponekod megleno. Na Pohorju bo v glavnem suho vreme, drugje bo občasno deževalo, pogosteje v zahodnih Julijcih. Čez dan se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. oktober:
5. 10. 1972
Dan se je v nekaterih krajih v zahodnem delu Slovenije začel z zelo hladnim jutrom. V Ratečah se je temperatura spustila do minus 6,4 stopinj C, na Letališču Brnik so izmerili minus 5,0 stopinj C, v Čepovanu minus 2,6 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 1,6 stopinj C.