Vremenska napoved - 12. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.2.2019Popoldne bo precej jasno, zlasti v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Na severnem delu države države bo pihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 11 °C.
Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji precej jasno, na vzhodnem delu države pa bo zmerno do pretežno oblačno. Veter bo oslabel. Jutranje temperature bodo od -5 do -1, v alpskih dolinah do -10, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Zlasti pod Karavankami bodo danes sunki severnega vetra presegali hitrost 70 km/h.
V četrtek in petek bo jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodnem delu države. Veter bo oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. februarja 2019

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. Ob konca tedna se bo v višinah veter obrnil iz severne v zahodno smer, sredi naslednjega tedna pa v jugozahodno. Pritekal bo razmeroma topel in suh zrak, sredi novega tedna pa hladnejši zrak.

Večinoma bo jasno in za ta čas čez dan razmeroma toplo vreme. Predvidoma v torek bo zapihal jugozahodnik, na zahodnem delu države se bo oblačnost povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, zlasti vzhodno od Slovenije pa tudi zmerno oblačno. V Alpah in krajih vzhodno od nas bo pihal severozahodnik, v Kvarnerju rahla burja.
Jutri bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo popoldne občasno več oblačnosti. V sredogorju bo pihal zmeren, v visokogorju pa močan veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -12°C.

Jutri bo precej jasno, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo občasno več oblačnosti. V sredogorju bo pihal zmeren, v visokogorju pa močan veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7°C.

Vremenski pojavi na dan 12. februar:
12. 02. 1998
V severovzhodni Sloveniji je bilo popoldne za mesec februar izjemno toplo, v nekaterih krajih celo najtoplejše od začetka meritev. V Gornji Radgoni se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,0 stopinj C, v Murski Soboti so izmerili 21,7 stopinj C, v Velikih Dolencih na severovzhodu Goričkega 21,6 stopinj C, v Mariboru 21,3 stopinj C in v Jeruzalemu v Slovenskih goricah 20,5 stopinj C.