Vremenska napoved - 14. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 14. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.2.2019Popoldne bo v glavnem jasno, oblačnost se bo umikala.
Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14 °C.
Jutri bo jasno, le na vzhodnem delu države bo popoldne še nekaj oblačnosti. Popoldne bo zapihal šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 1, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo jasno, zjutraj ni izključena kratkotrajna megla. Tudi ob morju se v nedeljo lahko pojavi megla ali nizka oblačnost. Še topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. februarja 2019

Naslednji teden bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku nekoliko oslabel in se v drugi polovici prihodnjega tedna zopet krepil. V višinah bo v začetku pihal veter zahodnih smeri, v drugi polovici tedna pa bo veter obrnil na vzhodno smer. V začetku bo k nam pritekal razmeroma topel in suh zrak, sredi prihodnjega tedna pa nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Od ponedeljka do srede bo večinoma jasno vreme, le ob morju se lahko zadržuje megla ali nizka oblačnost. Pihali bodo šibki krajevni vetrovi. Od četrtka do sobote bo deloma oblačno, več jasnine pričakujemo na Primorskem. Proti koncu tedna se nekoliko poveča verjetnost za rahle padavine. Jutranje temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo, dnevne pa med 10 in 18 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne pa se bo ranebo zjasnilo, najkasneje v krajih zahodno od nas.
Jutri bo vzhodno od Slovenije čez dan pretežno oblačno, drugje bo pretežno jasno. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna burja.Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva prehodno več srednje in visoke oblačnosti, popoldne se bo jasnilo. Še bo pihal rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo jasno. Pihal bo v glavnem zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. februar:
14. 02. 1915
Alpske doline je prekrivala neobičajno debela snežna odeja, sneženje je v naslednji noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne je v Bohinjski Bistrici snežna odeja merila 220 centimetrov, v Kranjski Gori so namerili 195 centimetrov in v Mojstrani 115 centimetrov visoko snežno odejo.

14. 02. 1952
Že drugi dan je v večjem delu države močno snežilo. Do 7. ure zjutraj je v hribovitem delu zahodne Slovenije zapadlo 30minus 100 centimetrov in v Ljubljanski kotlini 40minus 60 centimetrov novega snega v enem dnevu.

14. 02. 1976
V višje ležečih predelih zahodne Slovenije je močno deževalo ali snežilo. V Šebreljah na Cerkljanskem je do jutra naslednja dne zapadlo meter novega snega, v Mojstrani in Stari Fužini v Bohinju so ga namerili 82 centimetrov, v Zgornji Sorici in Logatcu 77 centimetrov, v Leskovi dolini pod Snežnikom 70 centimetrov, na Bregu pri Jesenicah 60 centimetrov in v Naklem 58 centimetrov. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je v istem obdobju padlo 183 milimetrov, na Vrhniki 104 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 96 milimetrov padavin.