Vremenska napoved - 2. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 2. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.2.2019Popoldne bo oblačno in deževno, le na severovzhodu bo v začetku še suho. Padavine bodo proti večeru zajele vso Slovenijo. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1500 m. Veter bo popoldne oslabel. Temperature bodo od 7 do 12, na vzhodnem delu države do 16 °C.
Preko noči se bodo padavine ponovno nekoliko okrepile, zlasti na južnem delu države države so možne tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Meja sneženja se bo na severozahodu spustila do približno 800 m nad morjem. Do jutra bodo padavine oslabele. Temperature bodo od 0 do 6, na Goriškem in ob morju do 8 °C.
Jutri bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 6 do 12 °C.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov. Vodotoki v zahodni, osrednji in južni Sloveniji močneje naraščajo in lahko krajevno tudi poplavljajo.
V ponedeljek in torek bo na Primorskem razmeroma jasno s šibko do zmerno burjo. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Spet bo nekoliko hladneje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. februarja 2019

Nad srednjo Evropo se bo predvidoma zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal nekoliko hladnejši zrak. Ob koncu naslednjega tedna nas bo dosegla oslabljena višinska motnja. V nadaljevanju bomo pod vplivom visokega zračnega tlaka.

Vse dni bo verjetnost za padavine dokaj majhna. Na Primorskem bo ob šibki burji jasno, drugje pa bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ob koncu tedna se bo oblačnost zgostila. Jutranje temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo, popoldanske pa približno 5 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije še suho, drugje bo oblačno z dežjem. Jugo ob Jadranu bo popoldne oslabel.
Jutri bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, meja sneženja bo v glavnem na približno 1500 m, v zaprtih dolinah na območju Julijcev pa tudi niže. Povečala se bo nevarnost snežnih plazov. Pihal bo močan jugozahodnik, ki bo popoldne pričel slabeti. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri zjutraj bo še oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do približno 1000 m, na območju Julijskih Alp bo snežilo do dolin. Čez dan bo spremenljivo oblačno in občasno megleno, še bodo nastajale posamezne plohe. Zelo se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Pihal bo zmeren veter južnih smeri, ki bo popoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. februar:
2. 02. 1964
Po mrzlem jutru se je čez dan zaradi deloma jasnega vremena in tople zračne mase v višinah v veliko krajih neobičajno močno ogrelo, dnevni temperaturni hod je v nekaterih krajih po nižinah presegel 20 stopinj C. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je temperatura z jutranjih minus 13,0 stopinj C do popoldneva povzpela na 11,2 stopinj C, v Kočevju z minus 11,8 stopinj C na 10,2 stopinj C, v Črnomlju z minus 9,0 stopinj C na 12,0 stopinj C in v Ilirski Bistrici z minus 8,5 stopinj C na 12,2 stopinj C.