Vremenska napoved - 20. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 20. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.2.2019Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, megla se bo na Notranjskem in Primorskem razkrojila. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14 °C.
Jutri bo delno jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. Proti večeru se bo od severa oblačnost zgostila. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo na zahodnem delu države in v osrednjem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo začel pihati okrepljen severovzhodnik. V soboto bo pretežno jasno in vetrovno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Občutno se bo ohladilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. februarja do 1. marca 2019
V nedeljo bomo še pod vplivom hladne zračne mase, ki bo segla vse do severne Afrike. Nad srednjo Evropo se bo okrepil obsežen anticiklon, ki se bo nad našimi kraji zadrževal tudi prihodnji teden. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Od ponedeljka naprej bo ponovno dotekal toplejši zrak. Manjša ohladitev nas lahko doseže v petek.

Od nedelje do petka bo večinoma jasno vreme. V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem še pihala rahla do zmerna burja. Jutranje temperature bodo v nedeljo in v ponedeljek pod -5, čez dan bodo najvišje temperature pa v nedeljo približno 7, v ponedeljek pa bo že blizu 10 °C. Sredi prihodnjega tedna bodo najvišje temperature znova približno 13 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, na območju severnega Jadrana in po nižinah Furlanije-Julijske krajine pa bo večji del dneva zmerno do pretežno oblačno.
Jutri bo delno jasno, zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bo občasno več oblačnosti. Ponekod na območju severnega Jadrana še utegne biti nekaj nizke oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, zlasti v notranjskih in severnoprimorskih hribih bo zlasti dopoldne več oblačnosti. Popoldne bo nad vrhovi nekoliko več kopaste oblačnosti. Najvišji vrhovi so lahko občasno tudi v oblakih. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo, ki jo bo več v popoldanskem času. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.


Vremenski pojavi na dan 20. februar:
20. 02. 1947
Večdnevno občasno sneženje je čez dan v glavnem ponehalo, večji del notranjosti Slovenije prekrivala neobičajno visoka, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo najvišja snežna odeja v 20. stoletju. V Kranjski Gori so ob 7. uri zjutraj namerili 145 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinjski dolini 140 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku 128 centimetrov, v Novih selih pri Kočevju 115 centimetrov, v Gradišču (danes Sveti Trojici) v Slovenskih goricah 99 centimetrov, v Adlešičih v Beli krajini 91 centimetrov, v Murski Soboti 85 centimetrov, v Mariboru 76 centimetrov in v Ljubljani 68 centimetrov snega.