Vremenska napoved - 21. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 21. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.2.2019Popoldne bo delno jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. Proti večeru se bo od severa oblačnost zgostila. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha. Popoldne bo začel pihati veter severnih smeri, ki bo izrazitejši ponekod na severnem delu države in vzhodu. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Goriškem in v Vipavski dolini do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno jasno in vetrovno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Občutno se bo ohladilo. V nedeljo bo jasno, veter bo slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. februarja do 2. marca 2019
Nad srednjo Evropo se bo okrepil obsežen anticiklon, ki se bo nad našimi kraji zadrževal tudi prihodnji teden. V višinah bodo v začetku prevladovali vetrovi severnih smeri, ob koncu naslednjega tedna pa jugozahodnih. Od ponedeljka naprej bo ponovno dotekal toplejši zrak. Manjša ohladitev nas lahko doseže v petek.

Od ponedeljka do sobote bo večinoma jasno vreme, od petka naprej pa bo v zahodni polovici države bolj oblačno. V ponedeljek in torek bo na Primorskem še pihala rahla do zmerna burja. Jutranje temperature bodo v ponedeljek pod -5, najvišje pa že blizu 10 °C. Sredi prihodnjega tedna bodo najvišje temperature znova približno 13 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bo občasno več oblačnosti. Nad severnim Jadranom bo še nekaj nizke oblačnosti.
Jutri bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas še jasno. Bolj oblačno bo v krajih severno in vzhodno od nas, kjer se bodo pojavljale tudi rahle padavine. Popoldne se bo krepil veter severnih smeri.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo, ki jo bo več v popoldanskem času. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C

Jutri bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo krepil veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.


Vremenski pojavi na dan 21. februar:
21. 02. 1977
Padavine, ki so se začele pojavljati dan prej, so se okrepile; obilno je deževalo in snežilo zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije. Do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v Podbrdu v dolini Bače padlo 152 milimetrov, v Kobaridu 150 milimetrov, v Kamniški Bistrici 117 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 114 milimetrov in na Hrušici nad Postojno 100 milimetrov padavin. V visokogorju se je prej zelo debela snežna odeja še odebelila, na Kredarici so namerili 5 metrov snega.