Vremenska napoved - 22. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 22. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.2.2019Popoldne bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Zlasti na vzhodnem delu države se bo občasno pojavljal rahel dež. Na severnem delu države in vzhodu bo začel pihati okrepljen severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na Goriškem in v Vipavski dolini do 18 °C.
Zvečer se bo nebo zjasnilo. Preko noči se bo veter povsod okrepil, na Primorskem bo zapihala močna burja.
Jutri bo precej jasno in vetrovno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Občutno se bo ohladilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, na Primorskem približno 1, čez dan bodo najvišje temperature od 1do 5, na Primorskem približno 8 °C.

Opozorilo: V petek popoldne bo na severovzhodu zapihal močan severovzhodnik, ki bo zlasti v nekoliko višjih legah v sunkih presegal hitrost 70 km/h.
V nedeljo bo jasno, veter bo slabel. V ponedeljek bo v glavnem jasno, čez dan bo znova topleje. Oba dneva bo na Primorskem še pihala rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. februarja do 3. marca 2019
Od torka do petka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega anticiklona, ki je bo zadrževal nad osrednjim delom celine. Predvidoma v soboto se bo nad severnim Sredozemljem poglobilo manjše ciklonsko območje. V nedeljo pa se bo nad Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.
Od torka do četrtka bo večinoma jasno vreme, ob koncu tedna pa bo več oblačnosti. V petek bo zapihal jugozahodnik. Predvidoma v soboto se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas še jasno. Bolj oblačno bo v krajih severno in vzhodno od nas, kjer se bodo pojavljale tudi rahle padavine. Krepil se bo veter severnih smeri.
Jutri bo precej jasno. Ob Jadranu bo pihala močna do orkanska burja. Občutno ohladilo se bo.


Gorski svet
Danes bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo krepil veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo zmeren do močan veter severnih smeri. Občutno ohladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -10 do -6, na višini 2500 metrov pa od -11 do -8 °C. Veter bo še dodatno stopnjeval občutek mraza.


Vremenski pojavi na dan 22. februar:
22. 02. 1968
Obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, meja sneženja je bila v glavnem na približno 1500 metrov. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 174 milimetrov padavin, v Lepeni na Bovškem so izmerili 166 milimetrov, v Idrijski Beli 148 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 114 milimetrov, v Kamniški Bistrici 108 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 103 milimetrov padavin.

22. 02. 1990
Predvsem na Primorskem je bilo ob sončnem vremenu čez dan pomladno toplo, v nekaterih krajih je bila izmerjena najvišja februarska temperatura v zadnjih desetletjih. V Vedrijanu v Goriških brdih se je ogrelo do 24,0 stopinj C, v Novi Gorici je termometer pokazal 22,4 stopinj C, na Letališču Portorož 22,2 stopinj C, v Kubedu v Istri 21,0 stopinj C, v Tolminu 20,6 stopinj C in v Ratečah 17,1 stopinj C.