Vremenska napoved - 25. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 25. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.2.2019Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa bo pihal vzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 1, ob morju 5, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.
V sredo in četrtek bo precej jasno. V sredo bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. marca 2019
V petek se bo južno od nas proti vzhodu pomikalo ciklonsko območje, ob koncu tedna pa se bo nad Alpami zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V začetku tedna bo na vreme pri nas znova vplivalo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki nas bo predvidoma prešla v torek.

V petek bo pretežno oblačno, v večjem delu države bo občasno deževalo, le na vzhodnem delu države bo v glavnem suho. V noči iz petka na soboto se bo dež razširil na vso Slovenijo, tudi v soboto čez dan bodo občasno še manjše, krajevne padavine. V nedeljo bo brez padavin, v začetku tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala, največ padavin bo predvidoma v torek. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ob Jadranu bo še pihala rahla do zmerna, pod Velebitom močna burja.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo zmeren do močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. februar:
25. 02. 1990
Zadnji v nizu pomladno toplih dni, predvsem v notranjosti Slovenije je bilo za mesec februar izjemno, v nekaterih krajih rekordno toplo. V Metliki se ogrelo do 22,0 stopinj C, v Mariboru so izmerili 21,5 stopinj C, v Novem mestu 21,2 stopinj C, v Rogaški Slatini 20,5 stopinj C, na Letališču Brnik in v Kočevju 19,0 stopinj C ter v Ratečah 17,6 stopinj C.