Vremenska napoved - 26. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.2.2019Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.
Jutri bo precej jasno. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 3, ob morju približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Goriškem do 17 °C.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.
V četrtek bo precej jasno, ponekod bo zapihal jugozahodnik. V petek se bo nebo pooblačilo, čez dan bodo občasne padavine, deloma plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. marca 2019
V soboto in nedeljo bo nad Alpami šibko območje visokega zračnega tlaka. Prihodnji teden bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki nas bo predvidoma prešla v torek.

V soboto in nedeljo bo v glavnem suho vreme, v začetku prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala, največ padavin bo predvidoma v torek. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.
Jutri bo precej jasno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo zmeren do močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo precej jasno. V začetku bo še pihal zmeren do močan severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. februar:
26. 02. 1989
Naši kraji so bili na obrobju zelo globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Zračni tlak, preračunan na morski nivo, je v prvi polovici dneva padel na izjemno nizko vrednost, približno 971 hPa.

26. 02. 1995
Čez dan in v prvi polovici noči je povsod obilno deževalo, v višjih legah pa snežilo; meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila do nižin. Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in vzhodnem delu Slovenije so zjutraj naslednjega dne zabeležili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu februarju v zadnjih desetletjih. Na Travi na Kočevskem je padlo 105 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 67 milimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 63 milimetrov, na Framu pri Mariboru 52 milimetrov in v Murski Soboti 41 milimetrov padavin. Na Kredarici je v enem dnevu zapadlo 85 centimetrov snega.