Vremenska napoved - 28. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.2.2019Popoldne bo jasno, pihal zahodni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 19, v vzhodni Sloveniji do približno 22 °C.
Jutri se bo oblačnost povečala, zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale manjše krajevne plohe, ki bodo pogostejše na Notranjskem in Kočevskem. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 4, ob morju približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.
V soboto bo na Primorskem precej jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.
V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. marca 2019
V ponedeljek bo nad severno polovico Evrope obsežen ciklon, nam pa se bo od zahoda približala vremenska fronta, ki nas bo zajela v noči iz ponedeljka na torek. V torek in sredo bo nad vzhodnimi Alpami ponovno šibko območje visokega zračnega tlaka, v četrtek in petek pa pričakujemo vpliv nove vremenske motnje. Po njej se bo nad srednjo Evropo ponovno okrepil anticiklon.

V ponedeljek popoldne bo na zahodnem delu države pričelo deževati, v noči iz ponedeljka na torek pa bodo padavine zajele vso Slovenijo. V torek bo hladneje, lahko bo še nastalo nekaj ploh. Sreda bo deloma sončna, v četrtek pa bo ponovno bolj oblačno. Najverjetneje bo količina padavin proti koncu tedna majhna. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. Čez dan bo ponekod zapihal zahodni do jugozahodnik.
Jutri bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe.


Gorski svet
Danes bo jasno. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri se bo nebo pooblačilo, občasno bo v nekaterih krajih megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do severozahodnik, v sredogorju pa tudi šibak jugozahodni veter. Ohladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. februar:
28. 02. 1975
Po hladnem jutru se je ob sončnem vremenu čez dan močno ogrelo. V Ambrusu na Dolenjskem se je od jutranjih minus 11,4 stopinj C segrelo do 12,5 stopinj C, v Celju od minus 9,8 stopinj C do 14,0 stopinj C, na Letališču Brnik od minus 10,6 stopinj C do 13,1 stopinj C, v Ilirski Bistrici od minus 9,2 stopinj C do 11,6 stopinj C ter na Lipah na Barju od minus 9,7 stopinj C do 11,8 stopinj C.