Vremenska napoved - 3. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 3. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.2.2019Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 6 do 12 °C.
Preko noči bodo prehodno manjše padavine, po nižinah bo v glavnem deževalo. Ponekod bo zapihal severnik, na Primorskem pa proti jutru rahla burja.
Jutri zjutraj bo deloma jasno, ponekod po nižinah bo megla, nekoliko več oblačnosti bo na jugovzhodu. Čez dan bo na zahodnem delu države jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, v alpskih dolinah približno -6, na Primorskem do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.
V torek bo na zahodnem delu države jasno, na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. V sredo bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Pihal bo severovzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. februarja 2019

Od četrtka do nedelje bodo naši kraji v glavnem pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V začetku prihodnjega tedna bo nad severnim Sredozemljem predvidoma nastalo ciklonsko območje.

Od četrtka do nedelje bo verjetnost za padavine zelo majhna, predvidoma se bo povečala v začetku prihodnjega tedna. Jutranje temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo, popoldanske pa v glavnem približno 5 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe.
Jutri se bo deloma ranebo zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v krajih južno in vzhodno od nas, kjer je še možna kakšna ploha. Ob Jadranu bo zapihala rahla do zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom pa zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno in občasno megleno, še bodo nastajale posamezne plohe. Meja sneženja bo na približno 1000 m nadmorske višine, na območju Julijskih Alp tudi nižje. Nevarnost snežnih plazov je velika. Pihal bo zmeren veter južnih smeri, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Jutri bo v začetku deloma jasno, čez dan pa v glavnem jasno. Nevarnost snežnih plazov bo velika. Pihal bo rahel veter severnih in vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. februar:
3. 02. 1929
Zjutraj je bilo v veliko krajih v notranjosti Slovenije izjemno mrzlo. V Kranju je minimalni termometer pokazal minus 26,0 stopinj C, v Gornjem Lenartu se je nočno padanje temperature ustavilo pri minus 25,8 stopinj C, na Bledu so namerili minus 24,4 stopinj C in v Ljubljani minus 22,4 stopinj C. Ob 7. uri zjutraj so v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem izmerili izjemno nizkih minus 33,1 stopinj C, v Kamniku je bilo minus 27,0 stopinj C in v Laškem minus 26,4 stopinj C.