Vremenska napoved - 5. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 5. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.2.2019Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, ponekod se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo precej jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Na Primorskem bo še pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -2, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo precej jasno, zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo jasno z občasno povečano oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. februarja 2019

V soboto bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo slabelo. V začetku novega tedna bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, vremenska fronta se bo pomikala prek Slovenije. Za njo se bo sredi tedna nad Alpami znova zgradilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. V nedeljo bo nekaj sonca le še na vzhodnem delu države, drugje bo oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek in torek bo večinoma oblačno vreme, občasno bo deževalo, še najmanj dežja bo v vzhodni Sloveniji. V sredo in četrtek bo brez padavin.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno, drugje pa jasno. Ob severnem delu Jadrana bo še pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju močna burja.
Jutri bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Ob Jadranu bo še pihala burja.


Gorski svet
Danes bo na območju Julijskih Alp, v zahodnih Karavankah in nad približno 2200 m jasno. Drugje bo oblačno ali megleno. Popoldne se bodo oblaki trgali. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -1 do -4, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo jasno. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. februar:
5. 02. 1936
V večjem delu Gorenjske je drugi dan pihal močan veter, ki je predvsem pod Karavankami dosegel viharno moč in povzročil precej škode.

5. 02. 2004
Neobičajno toplo februarsko popoldne, predvsem v vzhodni Sloveniji in višjih legah. V Dobličah pri Črnomlju se je v sončnem vremenu ogrelo do 20,7 stopinj C, v Jeruzalemu do 20,5 stopinj C, v Mariboru do 20,1 stopinj C, na Lisci (943 m) do 17,2 stopinj C in na Voglu (1535 m) do 14,7 stopinj C.