Vremenska napoved - 8. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 8. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.2.2019Popoldne se bo od zahoda postopno nebo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 13 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Popoldne bo zapihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature pa od 5 do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo nekaj sonca le še na vzhodnem delu države, drugje bo oblačno. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne in zvečer jugo.
V noči iz nedelje na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. V ponedeljek zjutraj bo ponekod v notranjosti dež prešel v sneg, vendar padavine bodo dopoldne hitro ponehale.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. februarja 2019

Nad zahodno in osrednjo Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Nad Alpami bodo prevladovali višinski vetrovi severnih smeri.

Večji del tedna bo večinoma suho in deloma jasno vreme s temperaturami dokaj primernimi letnemu času.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo od zahoda jasnilo. V Kvarnerju bo zapihala rahla burja.
Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo krepil jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Zlasti v prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -1, na višini 2500 metrov pa približno -7°C.

Jutri bo v glavnem jasno, vrhovi v sredogorju bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri, ki bo proti večeru obračal na severno smer in slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -2°C.

Vremenski pojavi na dan 8. februar:
8. 02. 1969
V notranjosti Slovenije je zmerno do močno snežilo, v nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne zapadlo preko pol metra snega. Na Gomancah pod Snežnikom so izmerili 80 centimetrov, v Ratečah in Črni vasi na Ljubljanskem barju 58 centimetrov, na Letališču Brnik 56 centimetrov, v Ljubljani in Idriji 50 centimetrov ter v Logatcu in Dolenjskih Toplicah pri Novem mestu 49 centimetrov novega snega.