Vremenska napoved - 9. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 9. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.2.2019Popoldne bo v glavnem jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države še nekaj sonca, drugje bo oblačno. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne in zvečer jugo. Jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, v alpskih dolinah približno 2 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. V ponedeljek zjutraj bo ponekod v notranjosti dež prešel v sneg, vendar padavine bodo dopoldne hitro ponehale.
V torek bo precej jasno in nekoliko hladneje, pihal bo severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. februarja 2019

Nad zahodno in osrednjo Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Nad Alpami bodo prevladovali višinski vetrovi severnih smeri.

Večinoma bo suho in dokaj jasno vreme z letnemu času primernimi temperaturami.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo krepil jugozahodnik.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas še dokaj sočno, drugje bo oblačno. V sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške bodo občasne padavine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, v Istri in Kvarnerju pa jugo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno, nekateri vrhovi v sredogorju bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren zahodni veter, ki bo proti večeru obračal na severno smer in slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo ponekod v vzhodnih Karavankah in na Pohorju dopoldne še deloma jasno, drugje bo oblačno in megleno. Dopoldne bodo manjše padavine zlasti v Julijcih in južnem predgorju Alp, popoldne tudi drugje, zvečer in v noči iz nedelje na ponedeljek se bodo okrepile. Meja sneženja bo med 1000 in 1200 metri nadmorske višine, v noči iz nedelje na ponedeljek se bo spuščala. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. februar:
9. 02. 1986
V notranjosti Slovenije je snežilo, najmočneje na območju Vzhodnih Karavank, Kozjaka in Pohorja. Do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v Podlipju na Kozjaku zapadlo 90 centimetrov, v Podpeci na Koroškem 75 centimetrov, v Gradišču pri Slovenj Gradcu 73 centimetrov, na Kozjem Vrhu v Dravski dolini 70 centimetrov in na Ravnah na Koroškem 51 centimetrov snega.