Vremenska napoved - 28. november 2022

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2022 > november > 28. 11. 2022
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 28. november 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.11.2022Danes bo na zahodnem delu države in v višjih legah zmerno, drugje pretežno oblačno in ponekod megleno. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 11 °C.
Jutri bo oblačno in v glavnem brez padavin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja, ki se bo popoldne krepila. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 2, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem približno 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo oblačno. V zahodni Sloveniji bo v glavnem suho. Drugje bodo občasne padavine, tudi ponekod po nižinah bo rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. decembra

Nad severno in severovzhodno Evropo bo izrazito območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki bo proti koncu obdobja predvidoma oslabelo.

Večinoma bo oblačno in ponekod megleno vreme. Verjetnost za padavine bo v petek in soboto povečana, potem se bo zmanjšala. Po nižinah bo v glavnem deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko dež preide v sneg. Od sobote naprej bo ponovno nekoliko topleje. Na bolj suho vreme kaže v začetku prihodnjega tedna.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo pretežno oblačno, v alpskem delu Furlanije - Julijske krajine bo občasno naletaval sneg. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku na območju zahodnih Julijcev in v visokogorju pretežno jasno, dopoldne se bo srednja in visoka oblačnost hitro povečala. Drugje se bo zadrževala nizka oblačnost in megla, ki bo segala do nadmorske višine približno 1500 m. Veter bo šibak, v visokogorju jugozahodni veter, v sredogorju pa jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov približno -5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, v prvem delu dneva bo ponekod rahlo naletaval sneg. Veter bo šibak, le na primorski strani gora bo ta izrazitejši. V sredogorju bo pihal vzhodni veter, v visokogorju južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. november:
28. 11. 1978
Močno sneženje, ki se je v nekaterih krajih začelo v noči s 25. na 26. november, je v pretekli noči ponehalo. V veliko krajih v višjih legah je dvodnevna vsota novega snega presegla pol metra. Na Kredarici je vsota znašala 103 centimetrov, v Ratečah 87 centimetrov, na meteorološki postaji Na Stanu na Idrijskem 74 centimetrov, v Logatcu 59 centimetrov, v Ribnici na Pohorju 58 centimetrov in v Mozirju 54 centimetrov.