Četrtek, 23. september 2021, 08:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.8.2013

Vremenska napoved - 23. avgust 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > avgust > 23. 8. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 23. avgust 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.8.2013Danes bo v glavnem jasno, na vzhodnem delu države države pa bo nekoliko več oblačnosti. Popoldne se bo na severozahodu države nebo pooblačilo, nastala bo kakšna nevihta. Ponekod bo pihal vzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.
Zvečer se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo preko noči širile proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Jutri dopoldne bodo padavine oslabele in prehodno lahko tudi ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. Popoldne pa bodo v notranjosti države nastale krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na Primorskem približno 28 stopinj Celzija.

V noči iz sobote na nedeljo se bo dež od zahoda ponovno razširil nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Največ dežja bo na Primorskem. Ob morju bo pihal jugo. Še nekoliko ohladilo se bo. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Na Primorskem bodo tudi nevihte.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes precej jasno, čez dan bo nekaj oblačnosti. V Alpah se bo popoldne nebo pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči iz petka na soboto širile proti vzhodu. Jutri dopoldne bodo padavine oslabele, delno se bo nebo zjasnilo. Popoldne pa bodo nad celino nastale krajevne plohe in nevihte. Od zahoda se bo zvečer ponovno nebo pooblačilo in počasi se bodo začele pojavljati tudi padavine.

Gorski svet
Danes bo zjutraj precej jasno, čez dan se bo od zahoda nebo pooblačilo. V Julijskih Alpah bodo popoldne možne posamezne nevihte. Zvečer se bodo začele pojavljati padavine deloma nevihte in se bodo preko noči širile proti vzhodu. V sredogorju bo pihal rahel vzhodnik, v visokogorju pa šibak zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Čez dan se bodo občasno pojavljale padavine. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju pa šibak do zmeren zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 11 do 15, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. avgust:
23.8.1977
Obilne padavine v zahodnem delu Slovenije, ki so se začele pojavljati 18. avgusta zvečer, so končno ponehale. V nekaterih krajih so do jutra naslednjega dne izmerili preko 300 milimetrov padavin v 144 urah. Na Otlici nad Ajdovščino je padlo 344 milimetrov, pri Domu na Komni 341 milimetrov, na Javorniku nad Colom 333 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 305 milimetrov, na Razdrtem 295 milimetrov in v Godnjah na Krasu 264 milimetrov padavin.

23.8.1986
Pozno popoldne je tornado opustošil nekaj sto metrov širok pas od naselja Novi Svet pri Hotedršici do Tomišlja na Ljubljanskem barju.

23.8.1992
Huda suša v severovzhodni Sloveniji se je še nadaljevala, vendar v Murski Soboti in Velikih Dolencih so prvič po 19. mesecu juliju ponovno zabeležili merljivo količino padavin.

23.8.2008
Čez dan in v naslednji noči so predvsem v severni polovici Slovenije nastajale nevihte, ki so bile lokalno močne z obilnimi sunki vetra in večjo točo. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo preko 100 milimetrov padavin. V Kobaridu so izmerili 139 milimetrov, v Čemšeniku v Posavskem hribovju 126 milimetrov, v Slovenskih Konjicah 123 milimetrov in v Kranju 92 milimetrov padavin.

23.8.2011
V večjem delu Slovenije je bilo zelo vroče, v veliko krajih se je živo srebro povzpelo do približno 35 stopinj C. V Bizeljskem so namerili 36,6 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici 36,5 stopinj C, v Ljubljani 36,0 stopinj C, v Kočevju in Celju 35,5 stopinj C in v Postojni ter na Letališču Portorož 35,1 stopinj C. Na Vojskem nad Idrijo (1067 m) je bil s 30,5 stopinj C izenačen rekord postaje.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kelibia | detail bing