Petek, 24. november 2017, 04:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.01.2017

Vremenska napoved - 10. januar 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > januar > 10. 1. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 10. januar 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.1.2017Popoldne bo na Primorskem precej jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, oblačnost pa se bo od vzhoda počasi trgala. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od -7 do -4, na Primorskem do približno 3 stopinje Celzija.
Preko noči bo v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, drugje precej jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -16 do -7, ob morju približno -4 stopinje Celzija.
Jutri bo precej jasno. Burja na Primorskem bo dopoldne postopno ponehala. Proti večeru se bo od severozahoda navlekla razmeroma tanka slojasta oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od -7 do -1, na Primorskem do približno 2 stopinji Celzija.

Opozorilo: Do vključno srede po Sloveniji še pričakujemo zelo nizke zimske temperature.
V četrtek bo zapihal jugozahodnik, mraz bo popuščal. Od zahoda bo oblačnost povečala, zlasti na Primorskem in Notranjskem bodo proti večeru že rahle padavine.
V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo manj v severovzhodni Sloveniji. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo v začetku v glavnem deževalo, čez dan pa bo dež v glavnem prešel v sneg.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. januarja 2017

V soboto se bo ciklon umaknil nad osrednji in vzhodni Balkan, nad Alpami bo nastal šibak anticiklon. K nam bo ponovno dotekal hladnejši zrak. V nedeljo bo nad osrednjim Sredozemljem nastal nov ciklon, za katerega še ni prav gotovo, koliko bo vplival na vreme pri nas in koliko časa se bo tu zadrževalo ali pa se bo morda pomaknilo nad južno Sredozemlje. Nad preostalo Evropo se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo kaže na suho vreme, od ponedeljka dalje pa se bo možnost sneženja ponovno povečala. Možno pa je tudi, da bodo padavine le prehodne in da bo proti sredini tedna suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana precej jasno, pihala bo rahla do zmerna, v Kvarnerju lahko tudi močna burja. Manj oblačnosti bo tudi na avstrijskem Koroškem. Drugje bo večinoma oblačno in v glavnem suho vreme. Popoldne se bo oblačnost od vzhoda začela trgati.
Jutri bo jasno in mrzlo. Burja ob severnem delu Jadrana bo postopno ponehala.


Gorski svet
Danes bo po najvišjih vrhovih ter v zahodnih Julijcih precej jasno, popoldne občasno zmerno oblačno. Drugje bo v glavnem oblačno in megleno, občasno bo ponekod naletaval sneg. Popoldne se bo oblačnost od vzhoda začela sušiti. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -10 do -14, na višini 2500 metrov pa približno -16 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo zlasti na severozahodu nekaj oblačnosti. Zjutraj bo še pihal rahel veter vzhodnih smeri, ki se bo čez dan obrnil v jugozahodno, v visokogorju pa v zahodno do severozahodno smer in se malo okrepil. Zjutraj bo mrzlo, čez dan pa bo dotekal nekoliko manj mrzel zrak in popoldne bo temperatura na 1500 m približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. januar:
10.01.1992
Predvsem na vzhodnem delu države je bilo jutro neobičajno toplo za sredino zime. V Novem mestu so ob 7. uri zjutraj namerili 10,2 stopinj C, v Celju je bilo 9,6 stopinj C, v Murski Soboti 9,1 stopinj C, v Ljubljani in Kočevju pa 8,0 stopinj C.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon