Petek, 24. november 2017, 04:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.01.2017

Vremenska napoved - 11. januar 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > januar > 11. 1. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 11. januar 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.1.2017Danes bo precej jasno. Burja na Primorskem bo sredi dneva postopno ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od -7 do -1, na Primorskem do približno 2 stopinji Celzija.
Preko noči se bo od severozahoda prehodno nebo pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -10 do -5, ob morju približno 1 stopinja C.
Jutri bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugje delno jasno. Popoldne bo oblačnost povečala, zlasti na Primorskem in Notranjskem bodo že rahle padavine, v glavnem bo rahlo snežilo. Zvečer in preko noči se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo postopno dvigala. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 5 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes po Sloveniji še pričakujemo zelo nizke zimske temperature.
V petek bo oblačno. Dopoldne se bodo padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo v začetku v glavnem deževalo, sredi dneva in popoldne pa bo dež od severa prešel v sneg. Zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.
V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. januarja 2017

V nedeljo in ponedeljek bo nad Alpami šibko območje visokega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem pa bo nastalo ciklonsko območje, ki bo vztrajalo tam do konca tedna. K nam bo dotekal hladnejši zrak. V sredo se bo nad večjim delom Evrope okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo kaže na v glavnem brez padavin vreme, od ponedeljka dalje pa se bo možnost rahlega sneženja povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno in mrzlo. Burja ob severnem delu Jadrana bo postopno ponehala.
Jutri bo delno jasno, ob severnem delu Jadrana in na Hrvaškem pa v glavnem oblačno. Že sredi dneva se bodo v krajih južno od nas začele pojavljati padavine, v noči iz četrtka na petek pa tudi v krajih zahodno od nas.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Zjutraj bo še pihal rahel veter vzhodnih smeri, ki se bo čez dan obrnil v jugozahodno, v visokogorju pa v zahodno do severozahodno smer in se malo okrepil. Zjutraj bo mrzlo, čez dan pa bo dotekal nekoliko manj mrzel zrak in popoldne bo temperatura na 1500 m približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno, ponekod tudi zmerno oblačno. Popoldne se bo od zahoda postopno oblačilo. V hribih na Notranjskem in Primorskem lahko popoldne rahlo sneži. Zjutraj bo pihal rahel severozahodnik, ki bo čez dan obrnil na jugozahodno smer in se nekoliko okrepil. Temperatura na 1500 m približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. januar:
11.01.1979
Slovenijo je čez dan prešel sekundarni ciklon, na morski nivo preračun zračni tlak je padel pod 990 hPa. V Portorožu je bil najnižji tlak 985 hPa, v Novem mestu 986 hPa, v Ljubljani in na Letališču Maribor pa 987 hPa.

11.01.1987
Predvsem v zahodni Sloveniji je drugi dan zmerno do močno snežilo, od jutra prejšnjega do jutra naslednjega dne se je snežna odeja v glavnem odebelila za 40minus 80 centimetrov; tudi drugje po Sloveniji je zapadlo precej snega. Na meteoroloških postajah Vogel in Nanos-Ravnik se je višina snega v 48 urah povečala za 90 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo za 89 centimetrov, v Lepeni na Bovškem za 85 centimetrov, v Lučinah pri Polhovem Gradcu za 79 centimetrov, v Kobaridu za 61 centimetrov, v Volčjem Potoku pri Kamniku za 59 centimetrov in na Vrhniki za 49 centimetrov.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon