Petek, 24. november 2017, 04:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
09.01.2017

Vremenska napoved - 9. januar 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 9. januar 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.1.2017Popoldne bo v glavnem jasno, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od -5 do -1, na Primorskem približno 5 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči se bo v notranjosti Slovenije od vzhoda nebo pooblačilo, občasno bo v nekaterih krajih rahlo snežilo. Na Primorskem bo ostalo dokaj jasno, zapihala bo v glavnem rahla burja.
Jutri bo na Primorskem precej jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo večji del dneva oblačno, tu in tam bo rahlo naletaval sneg. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Proti večeru bo oblačnost pričela razpadati. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -11, v krajih z burjo malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od -7 do -4, na Primorskem približno 3 stopinje Celzija.

Opozorilo: Do vključno srede po Sloveniji še pričakujemo zelo nizke zimske temperature.
V sredo bo pretežno jasno. Mrzlo bo in zjutraj ponekod po nižinah megleno.
V četrtek bo zapihal jugozahodnik, mraz bo popuščal. Od zahoda bo oblačnost povečala, zlasti na Primorskem in Notranjskem bodo proti večeru že manjše padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. januarja 2017

V petek bo nad severnim Sredozemljem nastalo plitvo ciklonsko območje, naše kraje bo prešla vremenska fronta. Za njo bo v soboto in nedeljo v višinah k nam ponovno pritekal hladnejši zrak. V ponedeljek bo v naši bližini verjetno nastalo novo ciklonsko območje, ki pa se bo pomikalo proti južnemu delu Sredozemlja. Nad srednjo Evropo se bo od torka naprej ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek bo oblačno s padavinami, v južni Sloveniji v začetku deloma kot dež. Sredi dneva in popoldne bo v notranjosti v glavnem snežilo, na Primorskem pa deževalo. V soboto in nedeljo kaže na suho vreme, v ponedeljek in torek pa se bo možnost rahlega sneženja prehodno ponovno povečala. V sredo bo pretežno jasno in mrzlo.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, vzhodno od Slovenije pa pretežno oblačno. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno, burja se bo nekoliko okrepila. Drugje bo večinoma oblačno vreme z občasnim rahlim sneženjem.


Gorski svet
Danes bo večinoma jasno vreme, le v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo občasno bolj oblačno. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -5 do -8, na višini 2500 metrov pa približno -10 stopinj Celzija.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -10 do -14, na višini 2500 metrov pa približno -15 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. januar:
09.01.1909
Močno sneženje v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije je ponehalo. V Kranju so zjutraj naslednjega dne izmerili 72 centimetrov (48 ur prej 7 centimetrov), v Žireh 71 centimetrov (24 centimetrov), v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 52 centimetrov (9 centimetrov) in v Postojni 40 centimetrov (3 centimetrov) debelo snežno odejo.

09.01.1976
Ob izrazitem temperaturnem obratu in sončnem vremenu je bilo v nekaterih krajih v višjih legah neobičajno toplo. Na Planini pod Mirno goro (740 m) v Beli krajini se je ogrelo do 17,2 stopinj C, v Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem so namerili 15,6 stopinj C, na Golteh (1415 m) 14,0 stopinj C, na Kumu (1218 m) 13,0 stopinj C in na Pleši na Nanosu (1258 m) 11,7 stopinj C.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon