Sreda, 26. september 2018, 07:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.11.2017

Vremenska napoved - 13. november 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > november > 13. 11. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. november 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.11.2017Danes bo oblačno s padavinami, ponekod v notranjosti bo snežilo do nižin, v glavnem pa nad 500 m nadmorske višine. Čez dan bodo padavine od severovzhoda slabele in do noči, razen na južnem delu države države, v glavnem ponehale. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem močna burja. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do približno 8 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno. Ponekod na jugovzhodu bo dopoldne občasno še rahlo snežilo ali deževalo, drugje bo brez padavin. Čez dan se bo zlasti na zahodnem delu države delno zjasnilo. V vzhodnih krajih bo še pihal okrepljen severnik, ki bo popoldne oslabel, na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na severozahodu do -4, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Primorskem bo pihala močna burja z najmočnejšimi sunki med 100 in 140 km/h.
V sredo in četrtek bo suho. Na Primorskem bo v sredo še pihala zmerna do močna burja, ki bo v četrtek postopno slabela. Hladno bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. novembra 2017

V petek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, od sobote pa pod vplivom ciklonskega območja s središčem v glavnem nad osrednjim Sredozemljem. V soboto nas bo predvidoma prešla vremenska fronta.

V petek bo še v glavnem brez padavin, predvidoma v soboto pričakujemo nekaj padavin, potem bo verjetnost za padavine zelo majhna. V začetku prihodnjega tedna bodo jutranje temperature v glavnem pod ničlo, čez dan bo približno 5 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od vzhoda slabele. Tudi po nižinah bo marsikje snežilo, ob morju in v Panonski nižini pa bo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala močna burja, drugje pa okrepljen severnik.
Jutri bo v krajih severno od nas delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno, na Hrvaškem bo občasno deževalo, malo višje pa snežilo. Ob Jadranu bo pihala močna burja. Vetrovno bo tudi v vzhodni Avstriji, na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo popoldne slabelo in do večera v glavnem ponehalo. Pihal bo močan, lahko tudi viharni severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno. Zlasti v Julijcih se bo sredi dneva deloma nebo zjasnilo, proti večeru pa postopno tudi drugje. V začetku bo še pihal močan severovzhodni veter, ki bo popoldne nekoliko slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. november:
13.11.1948
Vzhodno od slovenskih krajev je bilo jedro močnega anticiklona, ki se je raztezal nad večino Evrope. Ob 7. uri zjutraj je v Mariboru tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1041 hPa, v Ljubljani in Celju pa 1040 hPa.

13.11.1985
Po skoraj točno letu dni je Cerkljansko in Idrijsko znova, tokrat še huje, prizadel žled. Do jutra je na padavinski postaji Idrija padlo 113 milimetrov padavin (večinoma dežja) v preteklih 48 urah; na meteorološki postaji Na Stanu so namerili 103 milimetrov, na Vojskem 85 milimetrov in v Cerknem 76 milimetrov padavin.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon