Nedelja, 16. december 2018, 00:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
04.12.2017

Vremenska napoved - 4. december 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 4. december 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.12.2017Popoldne bo oblačnost od severa naraščala. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 8 °C.
Preko noči bo pretežno oblačno, na vzhodem delu države so možne kratkotrajne manjše padavine. Ponekod ni povsem izključena možnost poledice.
Jutri bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Zlasti po kotlinah osrednje Slovenije bo marsikje megleno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo precej jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo megla ponekod lahko vztrajala večji del dneva.
V četrtek se bo v zahodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, na severnem delu države in vzhodu pa bo še deloma jasno. Pihati bo začel jugozahodnik. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. decembra 2017

V petek bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje. Hladna fronta bo prešla naše kraje v noči iz petka na soboto. V soboto in nedeljo se bo nad Alpe prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka. V ponedeljek bo zahodno Evropo in zahodni in severni del Sredozemlja preplavil hladen in vlažen atlantski zrak. Nad Sredozemljem bo nastalo novo ciklonsko območje, ki bo predvidoma vztrajalo do sredine tedna.

V petek bo oblačno in deževno, le na območju Julijskih Alp bo ponekod snežilo do dolin. V noči iz petka na soboto se bo v večjem delu države meja sneženja spustila do nižin. V soboto in nedeljo bo deloma jasno z zimskimi temperaturami. V ponedeljek se bo ponovno nebo pooblačilo, padavine bodo od zahoda zajele večji del Slovenije. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v torek in sredo. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno, vzhodno od Slovenije občasno tudi pretežno oblačno.
Jutri bo na avstrijskem Koroškem, v sosednjih pokrajinah Italije ter ob severnem delu Jadrana precej jasno. Drugje bo zmerno, v krajih vzhodno od nas, tudi pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države Madžarske bo občasno lahko rahlo rosilo.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, čez dan pa se bo od severa pojavila najprej visoka, potem pa tudi srednja oblačnost, ki bo sredi dneva in popoldne v glavnem zakrila sonce. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v vzhodnem delu Savinskih Alp in na Pohorju tudi pretežno oblačno. Pihal bo v glavnem zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C..

Vremenski pojavi na dan 4. december:
04.12.1979
V večjem delu jugozahodne Slovenije je bilo popoldne najtoplejše v mesecu decembru v zadnjih desetletjih. V Komnu na Krasu se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah do 18,0 stopinj C, v Novi Gorici do 17,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici do 17,5 stopinj C in v Postojni do 16,7 stopinj C.

04.12.1997
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin za mesec december. V Rogaški Slatini je padlo 78 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 74 milimetrov, v Lovrencu na Pohorju 68 milimetrov, v Framu 61 milimetrov in na Bizeljskem 59 milimetrov padavin.

04.12.2010
On that, previous or following day some weather stations reported the deepest snow cover in the first half of Mesec december so far. At Vogel (1535 m) there was 180 centimetrov of snow, in Vojsko above Idrija (1067 m) they measured 105 centimetrov, in Topol pri Medvodah 65 centimetrov, in Kočevje and Lesce 56 centimetrov and in Novo mesto 46 centimetrov.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oslo