Nedelja, 16. december 2018, 00:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
06.12.2017

Vremenska napoved - 6. december 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 6. december 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.12.2017Popoldne bo precej jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, najprej ob morju. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 3 do 11 °C.
Jutri se bo v zahodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, na severnem delu države in vzhodu pa bo še deloma jasno, po nižinah severovzhodne Slovenije bo v prvem delu dneva megla. Pihati bo začel jugozahodnik. Proti večeru se bodo v višjih predelih na zahodnem delu države začele pojavljati rahle padavine. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -1, na Primorskem ter v prevetrenih nižinah od 1 do 5, najvišje dnevne od 5 do 11, v severni Sloveniji približno 3 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo v glavnem med približno 800 in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo jugozahodni veter.
V noči iz petka na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. V soboto čez dan bodo padavine povsod ponehale. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. decembra 2017

V nedeljo se bo nad Alpami prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. V ponedeljek bo to slabelo in nad večjim delom Evrope se bo poglobilo obsežno ciklonsko območje, ki bo krojilo vreme v Evropi večji del prihodnjega tedna.

V nedeljo bo brez padavin z mrzlim jutrom. V ponedeljek se bo od zahoda nebo pooblačilo, padavine bodo zajele večji del Slovenije. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo do petka. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški in ob Jadranu pretežno oblačno. Drugje bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megleno.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v hribih severne Slovenije v glavnem pretežno jasno, na Dinarski pregradi pa bo v glavnem oblačno ter ponekod tudi megleno, proti večeru se bodo začele pojavljati rahle padavine. Čez dan se bo krepil zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -1°C.

Vremenski pojavi na dan 6. december:
06.12.1903
Zlasti na Gorenjskem je močno deževalo in snežilo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v enem dnevu. V Leskovici na Škofjeloškem so namerili 159 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Tržiču 120 milimetrov, v Kranju 115 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 86 milimetrov padavin.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Skikda