Ponedeljek, 21. maj 2018, 06:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.05.2017

Vremenska napoved - 19. maj 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > maj > 19. 5. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 19. maj 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.5.2017Popoldne bo v glavnem jasno, proti večeru bo oblačnost od zahoda začela naraščati. Pihal bo jugozahodnik, ob morju šibak jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 stopinj Celzija.
Preko noči bodo v zahodni in osrednji Sloveniji že možne krajevne padavine, deloma nevihte.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Najmanj jih bo na severovzhodu države. Zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, ob morju 16, čez dan bodo najvišje temperature v severozahodni Sloveniji približno 15, drugje od 17 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na Primorskem jasno s šibko burjo. Drugje bo dopoldne dež povsod ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodnik, ki bo najmočnejši pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji. Popoldne bo slabel.
V ponedeljek bo v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. maja 2017

Od torka do petka bodo naši kraji obrobju ciklonskega območja s središčem nad vzhodno Evropo. V četrtek nas bo prešla vremenska fronta. Ozračje bo nestabilno. Ob koncu tedna se bo nad Alpe od severozahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V torek in sredo bo dopoldne dokaj jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, deloma nevihtami. V petek bodo še popoldanske krajevne plohe, ob koncu tedna pa bo predvidoma prevladovalo jasno vreme. V torek in sredo bodo najvišje dnevne temperature približno 25 stopinj C, potem bo nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, v krajih zahodno od nas se bo popoldne zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo južni do jugozahodnik, na severnem delu Jadrana jugo.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Zapihal bo veter severnih smeri.


Gorski svet
Danes bo precej jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Popoldne se bodo ob zahodnih in južnih Julijcih začeli nabirati oblaki. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, nad približno 2200 m snežne. Pihal bo rahel do zmeren severni do vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. maj:
19.05.1975
Po svežem jutru se je čez dan ob deloma sončnem vremenu močno segrelo, v nekaterih krajih so zabeležili vroč dan. V Vipolžah v Goriških brdih se je živo srebro dvignilo do 31,0 stopinj C, v Ajdovščini do 30,4 stopinj C, v Tolminu do 29,2 stopinj C, na Vrhniki in v Kostanjevici na Krki do 29,0 stopinj C ter v Slovenskih Konjicah do 28,3 stopinj C.

19.05.2009
Med večernimi nevihtami so se predvsem na Štajerskem pojavljali močni nalivi. Samodejna meteorološka postaja na Lisci nad Sevnico je od 22.45 do 22.55, torej v 10 minutah, zabeležila 51 milimetrov padavin!

19.05.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon