Petek, 20. april 2018, 21:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.06.2017

Vremenska napoved - 16. junij 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > junij > 16. 6. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. junij 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.6.2017Popoldne bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo v severovzhodni Sloveniji, kjer bo lahko še nastala kakšna ploha. Pihal bo severnik, na Primorskem rahla burja. Nekoliko ohladilo se bo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo delno do pretežno jasno. Veter bo popoldne slabel. V ponedeljek bo precej jasno in ponovno bolj vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. junija 2017

V torek bo nad južno Evropo in Alpami še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo začelo slabeti. Od srede do nedelje bodo naši kraji občasno pod vplivom vremenskih motenj, ki se bodo pomikale preko srednje Evrope in dosegle tudi naše kraje ter prinesle bolj nestanovitno vreme.

V torek kaže na jasno in vroče vreme. Pihal bo zahodni veter. Od srede naprej bo vreme bolj nestanovitno. Največja verjetnost za plohe ali nevihte je po trenutnih izračunih v sredo in četrtek. V petek, soboto in nedeljo pa kaže, da bo vreme ponovno bolj stabilno.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v sosednjih pokrajinah spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte.
Jutri bo vzhodno od Slovenije ter v vzhodnih Alpah spremenljivo oblačno s plohami in posameznimi nevihtami. Drugje bo delno do pretežno jasno. Pihal bo severnik, ob Jadranu v glavnem rahla burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo delo jasno. V hribih vzhodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha. Pihal bo zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. junij:
16.06.1964
Na številnih meteoroloških postajah vzhodne Slovenije je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu juniju od začetka meritev. V Sevnici je do 7. ure zjutraj padlo 132 milimetrov, na Vernici pod Uršljo goro 131 milimetrov, v Kostanjevici na Krki 122 milimetrov, v Svečini v Slovenskih goricah in na Lovrencu na Pohorju 106 milimetrov padavin.

16.06.2009
Noč s 15. na 16. mesec junij je bila v nekaterih krajih po nižinah zaradi vetra neobičajno topla; v Dobličah pri Črnomlju je bilo ob tretji uri zjutraj 26 stopinj C. Popoldne so severovzhodno in deloma severno Slovenijo močno prizadela neurja z nalivi, točo in močnim vetrom. Na samodejnih meteoroloških postajah Radenci in Murska Sobota so bili zabeleženi sunki vetra s hitrostjo do približno 100 km/h. V Veržeju so zjutraj naslednjega dne izmerili 57 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon