Ponedeljek, 24. junij 2019, 16:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.01.2019

Vremenska napoved - 10. januar 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > januar > 10. 1. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 10. januar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.1.2019Popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugje pa pretežno oblačno. Zlasti na severnem delu države in vzhodu bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ponekod v notranjosti pa severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo postopno ranebo zjasnilo. Veter bo oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, ob Obali približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v začetku pretežno oblačno, popoldne pa se bo oblačnost umikala. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo zapihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. januarja 2019

Naši kraji bodo v začetku na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, ki bo v ponedeljek prehodno oslabelo. Predvidoma naslednjo sredo se bo smer višinskih vetrov nad Alpami začela obračati iz severozahodne na jugozahodno. Ob koncu naslednjega tedna se bo povečala možnost za nastanek ciklona v Sredozemlju.
Od ponedeljka do srede bo večinoma precej jasno in predvsem v ponedeljek in torek tudi vetrovno vreme. Verjetnost za padavine se bo povečala od četrtka naprej. Zaradi otoplitve je po nižinah dež v začetku bolj verjeten. Jutranje temperature bodo v glavnem od -5 do 0, čez dan bodo najvišje temperature pa tudi nad 5 °C.


Sosednje pokrajine
Ob severnem delu Jadrana se bo delno ranebo zjasnilo, zapihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo še pretežno oblačno z občasnim rahlim sneženjem.
Jutri bodo padavine povsod oslabele in ponehale, čez dan se bo delno ranebo zjasnilo. V Kvarnerju in pod Velebitom bo še pihala burja.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah oblačno z rahlim sneženjem, drugje bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v zahodnih Julijcih. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan, severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na 2500 pa približno -15 °C.

Jutri bo v glavnem jasno. Pihal bo zmeren severovzhodni, v visokogorju pa severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -10, na 2500 pa približno -15 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. januar:
10.01.1992
Predvsem na vzhodnem delu države je bilo jutro neobičajno toplo za sredino zime. V Novem mestu so ob 7. uri zjutraj namerili 10,2 stopinj C, v Celju je bilo 9,6 stopinj C, v Murski Soboti 9,1 stopinj C, v Ljubljani in Kočevju pa 8,0 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Eersterivierstrand