Ponedeljek, 20. maj 2019, 20:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.03.2019

Vremenska napoved - 12. marec 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > marec > 12. 3. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. marec 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.3.2019Popoldne bo precej jasno, severnik bo slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Goriškem do 14 °C.
Jutri se bo postopno nebo pooblačilo. Popoldne se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile nad večji del države. Meja sneženja bo v glavnem nad približno 500 m nadmorske višine, ob močnejših padavinah pa se lahko spusti do nižin. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 2, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek zjutraj se bo nebo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho.
V noči iz četrtka na petek bodo zlasti v severnih krajih prehodno manjše padavine. V petek se bo nebo zjasnilo, popoldne še lahko nastane kakšna ploha.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. marca 2019
Ob koncu tedna se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo znova dotekal toplejši zrak. V začetku prihodnjega tedna nas bo predvidoma prešla vremenska fronta, za njo pa se bo ponovno krepilo območje visokega zračnega tlaka.
V soboto kaže na precej jasno in suho vreme. Spet se bo krepil jugozahodnik. V nedeljo bo več oblačnosti na zahodnem delu države, predvsem v hribih zahodne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Povečana verjetnost za padavine bo predvidoma tudi ob prehodu fronte v noči s ponedeljka na torek. Po prehodu fronte se bo nekoliko ohladilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, več spremenljive oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Burja ob severnem delu Jadrana bo ponehala.
Jutri bo oblačnost povečala. Popoldne se bodo ob Jadranu in v Alpah začele pojavljati padavine, vzhodno od Slovenije bo v glavnem ostalo suho.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Popoldne bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Ni izključena tudi kakšna snežna ploha. Dopoldne bo še pihal okrepljen severnik, ki bo popoldne oslabel Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -2, na višini 2500 metrov pa -11 °C.

Jutri zjutraj bo v hribih na zahodnem delu države še nekaj jasnine, čez dan se bo povsod nebo pooblačilo. Popoldne bo začelo snežiti, padavine bodo ponehale v noči iz srede na četrtek. V prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren veter zahodnih smeri, ki bo popoldne obračal na severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -1, na višini 2500 metrov pa -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. marec:
12.03.1976
Za sredino meseca marca je bilo jutro zelo mrzlo, večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Babnem Polju so izmerili minus 30,4 stopinj C, v Novi vas na Blokah minus 28,3 stopinj C, v Celju minus 23,4 stopinj C, v Lipah na Barju minus 22,5 stopinj C in v Kočevju minus 22,4 stopinj C. Čez dan se je zelo močno segrelo, dnevni hod je bil največji v Babnem Polju, 30,8 stopinj C; v Novi vas je znašal 29,1 stopinj C in v Celju 25,4 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gouritz