Ponedeljek, 20. maj 2019, 20:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.03.2019

Vremenska napoved - 13. marec 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > marec > 13. 3. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. marec 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.3.2019Popoldne se bo postopno povsod nebo pooblačilo. Pojavljati se bodo začele padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile nad večji del države. Meja sneženja bo v glavnem nad približno 500 m nadmorske višine. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12 °C.
Preko noči bodo padavine ponehale.
Jutri zjutraj se bo nebo zjasnilo, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo ponovno več spremenljive oblačnosti, nastala bo kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek bodo zlasti v severnih krajih prehodno manjše padavine. V petek in soboto bo jasno, zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. marca 2019
V nedeljo čez dan bo vremenska fronta dosegla Alpe in v ponedeljek prešla naše kraje. Za njo se bo že v torek od zahoda k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo nad srednjo Evropo predvidoma vztrajalo do konca tedna.

V nedeljo bo več oblačnosti na zahodnem delu države, predvsem v hribih zahodne Slovenije bodo že občasno manjše padavine. Krepil se bo jugozahodnik. V ponedeljek bo oblačno s padavinami, po nižinah bo predvidoma deževalo. Nekoliko se bo ohladilo. V torek dopoldne bodo padavine ponehale. Od srede do petka kaže na suho vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačnost povečala. Ob Jadranu in v Alpah se bodo začele pojavljati padavine, vzhodno od Slovenije bo v glavnem ostalo suho.
Jutri se bo postopno ranebo zjasnilo. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, proti večeru se bodo v Alpah začele pojavljati padavine.


Gorski svet
Danes čez dan se bo povsod nebo pooblačilo. Popoldne ali proti večeru bo začelo snežiti, padavine bodo ponehale v noči iz srede na četrtek. V prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren veter zahodnih smeri, ki bo popoldne obračal na vzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -1, na višini 2500 metrov pa -8 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastale bodo kratkotrajne snežne plohe. V začetku bo pihal v glavnem šibak veter severnih smeri, ki bo popoldne obrnil na jugozahodno smer in se zvečer krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -1, na višini 2500 metrov pa -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. marec:
13.03.1958
Jutro je bilo zelo mrzlo, večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. Najhladneje je bilo v Babnem Polju z minus 30,6 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so izmerili minus 29,0 stopinj C, na Rudnem polju na Pokljuki minus 28,6 stopinj C, v Postojni minus 24,4 stopinj C in v Tolminu minus 15,9 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tipasa