Četrtek, 1. oktober 2020, 14:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.5.2019

Vremenska napoved - 13. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 13. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2019Popoldne bo oblačno, občasno bo deževalo. Padavine bodo močnejše na vzhodnem delu države in jugu države. Meja sneženja bo nadmorski višini približno 1200 m. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12, na Primorskem približno 15 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno, občasno bo še rahlo deževalo, meja sneženja se bo še nekoliko spustila. Na zahodnem delu države in v osrednjem delu države bo padavin malo. Še bo pihal okrepljen severnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Jutranje temperature bodo približno 5, v alpskih dolinah do 0, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 12 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo danes na izpostavljenih mestih dosegali hitrost približno 100 km/h, v severni in vzhodni Sloveniji pa bodo sunki severnega vetra ponekod presegali hitrost 70 km/h.
V sredo bo oblačno, padavine se bodo znova nekoliko okrepile. Veter bo oslabel.
V četrtek se bo oblačnost trgala, popoldne lahko nastane kakšna ploha. Spet bo nekoliko topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. maja 2019
Nad Balkanom bo v petek nastalo plitvo območje visokega zračnega tlaka. Nad zahodnim Sredozemljem pa se bo poglobil nov ciklon, ki se bo ob koncu tedna pomaknilo nad zahodno in kasneje tudi deloma nad srednjo Evropo. Nad naše kraje bo dotekal toplejši, vendar še vedno vlažen zrak.

V petek bo še deloma jasno, popoldne so možne krajevne padavine. Ponovno bo topleje dnevna temperatura bo po nižinah do 20 °C. Ob koncu in v začetku prihodnjega tedna bo spremenljivo oblačno, verjetnost za padavine se bo znova povečala. Več možnosti za dež bo na zahodnem delu države. Pihal bo veter južnih smeri. Najvišje temperature bodo med 15 in 22 °C.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo, občasno bo deževalo. Pihal bo okrepljen severnik, ob severnem delu Jadrana močna burja.


Gorski svet
Danes bo bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodnem delu gora. Pihal bo močan veter severnih smeri. Meja sneženja bo na približno 1300 m nad morjem. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo oblačno in občasno tudi megleno, zlasti na Pohorju in v Kamniško-Savinjskih Alpah se bodo pojavljale manjše padavine. Meja sneženja bo nadmorski višini približno 800 m. Pihal bo zmeren do močan veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13.5.1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13.5.1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hampyeong | izlet