Torek, 11. avgust 2020, 22:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.5.2019

Vremenska napoved - 24. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 24. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 24. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.5.2019Popoldne bo pretežno jasno, več spremenljive oblačnosti bo nad hribovitimi kraji na zahodnem delu države, kjer lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 °C.
Preko noči bo precej jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo na vzhodnem delu države manj verjetne. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v nedeljo bo v prvem delu dneva jasno, popoldne pa bodo možne krajevne plohe in nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno, dež se bo dopoldne razširil nad vso Slovenijo. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. maja do 2. junija 2019

Od torka do četrtka bo na vreme pri nas vplivalo plitvo ciklonsko območje, potem se bo nad Alpe od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Od torka do četrtka bo v glavnem oblačno vreme s padavinami. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 15 in 20 °C. Proti koncu naslednjega tedna se verjetnost za padavine zmanjša, nekoliko topleje bo.Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, zlasti v Alpah in Istri lahko nastane še kakšna ploha ali nevihta.
Jutri bo v prvem delu dneva pretežno jasno, popoldne pa bodo plohe in nevihte ponovno pogostejše. Ob Jadranu in vzhodno od Slovenije bo ostalo v glavnem brez padavin.


Gorski svet
Danes bo zjutraj in del dopoldneva pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne je zlasti v zahodnih Julijcih možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo tudi v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter dopoldne v glavnem severnih smeri, ki bo popoldne obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. maj:
24.5.1899
Močno deževje v nekaterih krajih v severni in zahodni Sloveniji. Do jutra naslednjega dne so najvišjo 24-urno višino padavin zabeležili v Žireh, 110 milimetrov; v Škofji Loki in Kamniku je padlo 83 milimetrov, v Podkraju nad Vipavo 70 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 66 milimetrov padavin.

24.5.1947
Ustanovljen je bil Hidrometeorološki zavod Ljudske Republike Slovenije.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Guant. Bay | abc hiker