Četrtek, 20. februar 2020, 11:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.8.2019

Vremenska napoved - 1. avgust 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.8.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v zahodnih in severnih krajih bo kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, na Primorskem do 31 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severa razširile nad večji del Slovenije. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 21, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27, na Primorskem do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. V nedeljo bo jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. avgusta 2019

Naši kraji bodo v območju zahodnih višinskih vetrov. Nad srednjo Evropo in Alpami bo predvidoma do srede šibak anticiklon. V drugi polovici obdobja pa bo na nas vplivala višinska motnja, verjetnost za padavine bo povečana.

V prvi polovici tedna bodo dopoldnevi v glavnem sončni, popoldne pa je vsak dan možna kakšna ploha ali nevihta. Verjetnost za padavine bo še nekoliko večja v drugi polovici obdobja. Najvišje temperature bodo do srede med 25 in 30 °C, potem se bo predvidoma nekoliko ohladilo.Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije in ob morju v glavnem jasno, drugje spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki bodo zvečer zajele tudi sever Jadrana.


Gorski svet
Danes bo dopoldne delno jasno, potem spremenljivo oblačno. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Sredi dneva in popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel veter v glavnem južne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno, ponekod tudi megleno. Pogoste bodo plohe in nevihte, ki se lahko pojavljajo že zjutraj. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. avgust:
1.8.1937
Ekstremno obilno deževje popoldne, zvečer in več kot noči v Kostanjevici na Krki. Zjutraj naslednjega dne so izmerili 201 milimetrov padavin v enem dnevu!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Puerto Lopez