Četrtek, 20. februar 2020, 11:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.8.2019

Vremenska napoved - 29. avgust 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > avgust > 29. 8. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 29. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.8.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.
Preko noči se bo oblačnost od vzhoda povečala, v notranjosti Slovenije bodo občasno krajevne padavine in posamezne nevihte.
Jutri bo na Primorskem v glavnem jasno, drugje v začetku pretežno oblačno z nekaj dežja. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo v hribovitem svetu nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, na Primorskem približno 22, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem približno 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo v soboto do večera ponehala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. septembra 2019

V ponedeljek bo območje Alp od severa dosegla hladna fronta, ki bo v noči iz ponedeljka na torek prešla tudi Slovenijo. Nato bodo nad našim območjem pri tleh večji del tedna prevladovali vzhodni, v višinah pa zahodni do severozahodni vetrovi.

V ponedeljek bo v začetku še deloma jasno, popoldne pa bodo vse pogosteje nastajale plohe in nevihte. Dež se bo zvečer okrepil in zajel vso Slovenijo ter predvidoma ponehal v torek zjutraj ali dopoldne. Ohladilo se bo. V nadaljevanju tedna kaže na deloma jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, možno bo tudi nekaj dežja. Popoldanske temperature bodo v glavnem približno ali malo nad 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, zlasti v hribovitem svetu Alp in Dinarskega hribovja bodo popoldne krajevne nevihte.
Jutri bo ob Jadranu jasno in vroče, drugje spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo zjutraj delno jasno z nekaj srednje in visoke oblačnosti. Pozneje se bodo razvili kopasti oblaki in popoldne ali zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, v sredogorju tudi megleno. Občasno bo lahko rahlo deževalo. Popoldne se bodo razvili kopasti oblaki in možne bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. avgust:
29.8.1995
Zelo sveže avgustovsko jutro, v nekaterih krajih je bila izmerjena rekordno nizka temperatura za mesec avgust. V Novi vasi na Blokah se je ohladilo do 0,9 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila najnižja temperatura 2,9 stopinj C, na Letališču Maribor 3,2 stopinj C, v Celju 3,4 stopinj C in na Lipoglavu jugovzhodno od Ljubljane 3,9 stopinj C.

29.8.2003
Močni nalivi na skrajnem severozahodu Slovenije so povzročili hudourniške poplave. V Ratečah je v 6 urah padlo 125 milimetrov, na Predelu v 1 uri in 40 minut 99 milimetrov in v Logu pod Mangartom 51 milimetrov padavin v eni uri.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mali Zaton