Četrtek, 20. februar 2020, 11:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.8.2019

Vremenska napoved - 7. avgust 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.8.2019Popoldne bo deloma jasno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. V severozahodni Sloveniji bo možna kakšna nevihta. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 31, na vzhodnem delu države do 33 °C.
V zahodni polovici države se lahko nevihte nadaljujejo tudi v noč.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bodo plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, ob morju in ponekod na vzhodnem delu države do 22, čez dan bodo najvišje temperature v severozahodni Sloveniji približno 23, drugje od 25 do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. V soboto bo jasno in vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. avgusta 2019

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v torek prehodno oslabelo. Takrat nas bo hitro prešla hladna fronta. Pred njo bo z jugozahodnim vetrom pritekal zelo topel in suh zrak. Za njo se bo nad nami ponovno vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna znova slabelo.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno in vroče. Zelo vroče bo v ponedeljek, ko bodo temperature po nižinah do 35 °C. V torek čez dan se bo osvežilo. Verjetnost za padavine se bo v torek in sredo povečala. V nadaljevanju tedna vročine ne pričakujemo. Proti koncu tedna je možna nova ohladitev.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in zahodno od nas spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugje bo v glavnem jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.
Jutri bo ob morju večji del dneva še dokaj jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.


Gorski svet
Danes bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bo nastajala tudi kopasta oblačnost in zlasti na območju zahodnih Julijcev in zahodnih Karavank lahko proti večeru nastane kakšna nevihta. Pihal bo zmeren, v visokogorju lahko tudi močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 približno 12 °C.

Jutri zjutraj bo še nekaj jasnine, čez dan pa bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte, ki se lahko nadaljujejo tudi v večer. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na 2500 približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. avgust:
7.8.1971
Popoldne je bilo v veliko krajih med najbolj vročimi v mesecu avgustu v 20. stoletju. V Ljubljani se je ogrelo do 36,5 stopinj C, v Ajdovščini so izmerili 36,0 stopinj C, v Dragonji 35,6 stopinj C, v Lendavi 35,3 stopinj C in v Kočevju 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Monfalcone