Torek, 11. avgust 2020, 21:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.2.2020

Vremenska napoved - 13. februar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 13. februar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.2.2020Popoldne bo jasno. Na Notranjskem in v osrednjem delu države bo postopno vse več nizke oblačnosti. Zapihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15, v Gornjesavski dolini približno 7 °C.
Zvečer se bo jugozahodni veter okrepil. Preko noči bodo večji del države prehodno zajele padavine, le v severnih in severovzhodnih krajih bo v glavnem brez padavin. Meja sneženja bo na približno 1000 m nad morjem. Vmes bo lahko tudi zagrmelo.
Jutri zjutraj se bo nebo zjasnilo, po nekaterih nižinah bo v začetku možna megla. Čez dan bo pretežno jasno. Popoldne bo zapihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature na severozahodu približno 0, drugje od 3 do 7, čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 10 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo jasno, na severovzhodu bo občasno nekaj oblačnosti. Tudi v nedeljo bo v glavnem jasno. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter, ponekod na zahodnem delu države se bo nebo pooblačilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. februarja
Od ponedeljka do srede bodo naši kraji pod vplivom velike višinske doline nad zahodno Evropo. Prehod hladne vremenske fronte pričakujemo v torek. Za njo se bo nekoliko ohladilo, nad našimi kraji bo znova nastalo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, pihal bo jugozahodni veter. V drugi polovici dneva se bodo od zahoda že pričele pojavljati padavine. V torek bo oblačno z občasnim dežjem. Od srede naprej pričakujemo stabilnejše vreme s hladnimi jutri ter razmeroma visokimi dnevnimi temperaturami.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, v krajih južno od nas se bo nekoliko nebo pooblačilo, v Gorskem Kotarju bo že občasno rahlo deževalo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V noči iz četrtka na petek bodo ponekod prehodno padavine.

Jutri bo v glavnem jasno, le na Hrvaškem bo zjutraj še precej oblačno z nekaj dežja.


Gorski svet
bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, popoldne pa se bo začelo oblačiti najprej v sredogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp ter v hribih Notranjske. Krepil se bo jugozahodni veter, ki bo popoldne predvsem v visokogorju že močan. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa zjutraj približno -9, sredi dneva pa približno -5 °C.
Preko noči se bodo prehodno pojavljale padavine, nad 1000 m bo snežilo.

Jutri zjutraj se bo hitro nebo zjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Dopoldne bo pihal bo rahel do zmeren severozahodnik, ki se bo čez dan obračal na severno smer in se krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. februar:
13.2.1929
Izjemno mrzel dan, v večjem delu države je bilo popoldne med najhladnejšimi v 20. stoletju. V Kočevski Reki je bilo ob dveh popoldne le minus 20,0 stopinj C, na Bledu je termometer pokazal minus 16,6 stopinj C, v Kamniku minus 16,5 stopinj C, v Novem mestu minus 15,8 stopinj C in v Slovenj Gradcu minus 15,0 stopinj C.

13.2.1959
Nad Evropo se je raztezalo izrazito območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji je bil zračni tlak izjemno visok. V Ljubljani in Novem mestu je ob 21. uri zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal 1049 hPa, v Mariboru in Murski Soboti 1048 hPa in v Kopru 1040 hPa.

13.2.1985
V nekaterih krajih je bilo jutro eno izmed najhladnejših v zadnjih desetletjih. V Kočevju so izmerili minus 27,4 stopinj C, na Pragerskem minus 27,1 stopinj C, v Rogaški Slatini minus 24,8 stopinj C, v Lendavi minus 23,8 stopinj C, v Sevnem nad Litijo minus 16,3 stopinj C in v Godnjah na Krasu minus 15,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Foca | weather bing