Ponedeljek, 1. marec 2021, 17:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.2.2021

Vremenska napoved - 20. februar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 20. februar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.2.2021Popoldne bo v zahodni in delu osrednje Slovenije ter v Prekmurju pretežno oblačno, postopno se bo nebo pooblačilo tudi v južnih krajih ter še v delu Štajerske. Drugje bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15 °C.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, ponekod na jugovzhodu lahko zjutraj tudi megleno. Čez dan se bo marsikje delno ranebo zjasnilo, največ oblačnosti bo ostalo na Primorskem. Zapihal bo južni do jugozahodnik. Jutranje temperature bodo na severozahodu približno -2, drugje od 1 do 5, na Primorskem približno 7, najvišje dnevne pa od 10 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na severnem delu države in vzhodu Slovenije pa bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodnik.
V torek bo precej jasno, le na Primorskem bo še nekaj nizke oblačnosti. Čez dan bo še topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. februarja do 1. marca 2021

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto prehodno oslabelo pod vplivom hladne fronte. V višinah bo k nam pritekal zelo topel zrak, v soboto pa bo predvidoma od severa začel pritekati nekoliko hladnejši.

Od srede do petka bo povsod precej jasno in čez dan zelo toplo. Jutranje temperature bodo blizu ničle, popoldanske pa od 15 do 20 °C. V soboto in nedeljo se bo prehodno nekoliko nebo pooblačilo, v ponedeljek pa ponovno nebo zjasnilo. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Čez dan se bo nebo pooblačilo tudi ponekod v krajih vzhodno in južno od nas. Drugje bo deloma jasno in čez dan razmeroma toplo.
Jutri bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo počasi jasnilo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v zahodnih Julijcih, na pobočjih južno od Bohinjskega grebena in v notranjskih hribih pa oblačno ali megleno. Popoldne se bo začelo oblačiti tudi v Kamniško Savinjskih Alpah, v zahodnih in osrednjih Karavankah ter v preostalem delu Julijcev, vrh oblačnosti bo pod 1900 m. Pihal bo rahel, v južni polovici države pa v višjih legah zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v visokogorju nad nadmorsko višino približno 1900 m pretežno jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne se bo postopno ranebo zjasnilo, oblačno bo ostalo le v zahodnem in južnem delu Julijskih Alp. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 4, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. februar:
20.2.1947
Večdnevno občasno sneženje je čez dan v glavnem ponehalo, večji del notranjosti Slovenije prekrivala neobičajno visoka, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo najvišja snežna odeja v 20. stoletju. V Kranjski Gori so ob 7. uri zjutraj namerili 145 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinjski dolini 140 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku 128 centimetrov, v Novih selih pri Kočevju 115 centimetrov, v Gradišču (danes Sveti Trojici) v Slovenskih goricah 99 centimetrov, v Adlešičih v Beli krajini 91 centimetrov, v Murski Soboti 85 centimetrov, v Mariboru 76 centimetrov in v Ljubljani 68 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Varadero | hike bing