Ponedeljek, 1. marec 2021, 17:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.2.2021

Vremenska napoved - 21. februar 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 21. februar 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.2.2021Sredi dneva in popoldne se bo jasnilo, nekoliko več oblačnosti bo ostalo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 17 °C.
Jutri bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo zlasti dopoldne občasno rosilo. Drugje bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na vzhodnem delu države do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo precej jasno, le ob morju in v Pomurju bo zlasti v prvem delu dneva lahko nekaj nizke oblačnosti. Čez dan bo še topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. februarja do 2. marca 2021

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto zaradi vpliva hladne fronte prehodno oslabelo. V višinah bo k nam pritekal zelo topel zrak, čez vikend pa bo predvidoma prehodno od severa dotekal nekoliko hladnejši.

V četrtek in petek bo povsod precej jasno in čez dan zelo toplo. Jutranje temperature bodo blizu ničle, popoldanske pa od 15 do 20 °C. V soboto in nedeljo se bo prehodno nekoliko nebo pooblačilo, v začetku novega tedna pa ponovno nebo zjasnilo. Nekoliko manj toplo bo.


Sosednje pokrajine
Sredi dneva in popoldne se bo počasi jasnilo, bolj oblačno bo v krajih zahodno od nas.
Jutri v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, na območju Gorskega Kotarja bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo pretežno jasno.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju nad nadmorsko višino približno 1900 m pretežno jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne se bo postopno nebo zjasnilo, oblačno bo ostalo le v zahodnem in južnem delu Julijskih Alp. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 4, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo precej jasno, na pobočjih južno od Bohinjskega grebena do Snežnika pa oblačno ali megleno, občasno bo nizka oblačnost segla tudi do Kamniško-Savinskih Alp. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodni veter. Zelo toplo bo, na višini 1500 metrov bo temperatura od 6 do 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. februar:
21.2.1977
Padavine, ki so se začele pojavljati dan prej, so se okrepile; obilno je deževalo in snežilo zlasti v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije. Do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v Podbrdu v dolini Bače padlo 152 milimetrov, v Kobaridu 150 milimetrov, v Kamniški Bistrici 117 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 114 milimetrov in na Hrušici nad Postojno 100 milimetrov padavin. V visokogorju se je prej zelo debela snežna odeja še odebelila, na Kredarici so namerili 5 metrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Santa Caterina | redirect