Petek, 12. avgust 2022, 16:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.6.2021

Vremenska napoved - 30. junij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > junij > 30. 6. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 30. junij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.6.2021Danes bo v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bodo zlasti v severni Sloveniji krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Zlasti v severovzhodni Sloveniji bodo zvečer in v prvem delu noči možne tudi krajevno močnejše nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 33 °C.


Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo sredi dneva in popoldne pogostejše. Zapihal bo kratkotrajen severnik, osvežilo se bo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, na Primorskem do 22, popoldanske temperature pa bodo od 20 do 26, na Primorskem do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V soboto bo v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. julija
Razvoj vremena je negotov. Nad zahodno Evropo naj bi v prvem delu obdobja nastalo višinsko jedro hladnega zraka in se pomikalo proti vzhodu.

Verjetnost za krajevne padavine bo od nedelje do srede povečana, potem se bo zmanjšala. Vročine ne bo, najvišja dnevna temperatura bo po nižinah ostala pod 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo še jasno in vroče. Popoldne bodo v Alpah začele nastajati nevihte, ki se bodo zvečer širile proti vzhodu in jugu.
Jutri bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Ob severnem delu Jadrana bo še v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno in ponekod megleno. Pozno popoldne in zvečer se bodo začele pojavljati plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo plohe in nevihte. Zvečer se bo ozračje umirilo. V začetku bo pihal bo rahel veter južni smeri, sredi dneva pa se bo veter obrnil na severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. junij:
30.6.1950
Drugi dan najbolj izrazitega vročinskega vala pri nas v 20. stoletju; še posebej vroče je bilo na vzhodnem delu države. V Murski Soboti se je ogrelo na 37,0 stopinj C, v Celju in Novem mestu je maksimalni termometer pokazal 36,2 stopinj C, v Mariboru 35,0 stopinj C ter v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 34,8 stopinj C.

30.6.1994
Neobičajno vroč junijski dan, še posebej v Slovenski Istri, kjer je pihala rahla burja. Na Letališču Portorož se je ogrelo do 35,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 33,7 stopinj C, v Koštaboni do 33,6 stopinj C in na Slapu pri Vipavi do 33,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Armacao de Pera | panorama