Četrtek, 23. september 2021, 06:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.9.2021

Vremenska napoved - 12. september 2021

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 12. september 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.9.2021Popoldne bo v glavnem jasno, na severnem delu države bo nastalo nekaj ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ki bo do večera ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na Goriškem do 30 °C.
Jutri bo precej jasno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 13, na Primorskem do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Goriškem do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo precej jasno. V sredo bo še precej jasno, zlasti popoldne bodo v zahodni polovici države že manjše krajevne padavine. Zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. septembra
Prek srednje Evrope se bo našim krajem bližala hladna fronta, od jugozahoda pa se bo proti severnemu Sredozemlju pomikalo manjše ciklonsko območje s fronto. Naši kraji bodo pod vplivom obeh motenj, vremenska fronta od severa nas bo predvidoma prešla v soboto. Še ena fronta se nakazuje povsem ob koncu obdobja.

Od četrtka do sobote pričakujemo bolj oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami in tudi nevihtami. Ohladilo se bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo med 20 in 25 °C. V nedeljo in ponedeljek bo verjetnost za padavine predvidoma manjša, v torek pa se bo ponovno povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, predvsem v krajih severno od nas bo nastalo nekaj ploh in neviht. Ob Jadranu bo prehodno zapihala rahla burja.
Jutri bo pretežno jasno. V Alpah bo popoldne lahko nastala kakšna ploha, lahko tudi nevihta.


Gorski svet
Danes bo v začetku še dokaj jasno. Čez dan se bo oblačnost povečala, vrhovi bodo v oblakih. Sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in tudi kakšna nevihta. Veter bo v glavnem šibak ter severnih in vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na 2500 približno 6 °C.

Jutri bo v začetku še precej jasno. Čez dan se bo oblačnost povečala, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Popoldne ni izključena kakšna kratkotrajna ploha, lahko tudi posamezna nevihta. Veter bo šibak, v začetku severne, potem pa zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na 2500 približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. september:
12.9.1927
Že drugi dan neobičajno obilno deževje v delu Gorenjske, severne in južne Slovenije. Do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v 48 urah. V Bohinjski Bistrici so izmerili 232 milimetrov, v Leskovici nad Gorenjo vasjo 201 milimetrov, v Dražgošah nad Železniki 200 milimetrov, v Škofji Loki 190 milimetrov, v Kamniku 184 milimetrov, v Kočevski Reki 178 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 158 milimetrov in v Žireh 156 milimetrov padavin.

12.9.1931
V zahodni Sloveniji je drugi dan močno deževalo. Do naslednjega dne ob 9. uri dopoldne je v 48 urah v Kneških Ravnah pod Voglom padlo 290 milimetrov, na Bukovem pri Cerknem 207 milimetrov, v Sv. Luciji (Mostu na Soči) 194 milimetrov in v Logu pod Mangartom 162 milimetrov padavin.

12.9.1998
Ob prehodu sredozemskega ciklona je bil po vsej Sloveniji popoldne in zvečer izmerjen za mesec september izjemno nizek zračni tlak. V Portorožu so izmerili 990 hPa, v Murski Soboti in Biljah pri Novi Gorici 991 hPa, v Novem mestu in na Letališču Brnik pa 992 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fehmarn | abc hiker