Petek, 12. avgust 2022, 16:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.8.2022

Vremenska napoved - 4. avgust 2022

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 4. avgust 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.8.2022Popoldne bo jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 31 do 34, na Goriškem do 36 °C.
Jutri bo precej jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 32 do 36 °C.

Opozorilo: Na Primorskem bo od četrtka do sobote, po nižinah v notranjosti Slovenije pa zlasti v petek, sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.
V soboto se bo oblačnost od severa postopno povečala. Zlasti popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja.
V nedeljo kaže na deloma jasno vreme, še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala burja. Vročina bo v notranjosti države popustila.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. avgusta

V višinah se bo v naši bližini zadrževala motnja s hladnejšim in bolj vlažnim zrak, ki bo občasno povzročala nestanovitno vreme. V prvi polovici tedna bodo prevladovali vetrovi vzhodnih smeri. Razvoj vremena je še precej negotov.

Kaže na bolj spremenljivo vreme, vse dni bo nekoliko povečana verjetnost za krajevne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature v notranjosti države vsaj v prvi polovici tedna pod 30, na Primorskem, kjer bo še pihala burja pa malo nad 30 °C. Proti koncu tedna pa se bo ponovno nekoliko ogrelo.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno in vroče bo. Jutri popoldne bodo v Alpah nastajale nevihte.


Gorski svet
Danes bo precej jasno bo, čez dan se bodo razvili posamezni kopasti oblaki. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo razvijala kopasta oblačnost. Popoldne bo predvsem v Julijcih in zahodnih Karavankah možna kakšna nevihta. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Toplo bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno 22, na 2500 pa približno 14 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. avgust:
4.8.1979
Območje približno med Naklim in Črnivcem nad Kamnikom je približno 15. ure zajelo močno neurje s točo, ki je dosegla velikost oreha ali celo kokošjega jajca. Škoda na poljščinah in sadnem drevju je bila velika, v nekaterih krajih je toča razbijala okenska stekla. Veliko škode je povzročil tudi močan veter.

4.8.1988
Čez dan je bilo bistveno hladneje kot prejšnji dan. Ob 14. uri so v Ljubljani namerili 18,6 stopinj C (dan prej 32,2 stopinj C), v Celju 16,6 stopinj C (32,6 stopinj C), v Mariboru 15,6 stopinj C (32,6 stopinj C), v Murski Soboti 15,2 stopinj C (33,2 stopinj C) in na Lisci (943 m) 8,9 stopinj C (27,0 stopinj C).

4.8.2003
Višek dolgotrajne poletne vročine v nekaterih krajih na Primorskem ter eden najtoplejših poletnih dni v zadnjih desetletjih. Na Slapu pri Vipavi se je živo srebro povzpelo do 39,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so izmerili 37,8 stopinj C in v Godnjah na Krasu 36,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Donnalucata | presearch