Petek, 12. avgust 2022, 17:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.8.2022

Vremenska napoved - 5. avgust 2022

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. avgust 2022.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.8.2022Popoldne bo precej jasno. Temperature bodo od 32 do 36 °C.
Jutri se bo oblačnost od severa povečala. Zlasti popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, kakšna pa lahko na severnem delu države nastane že dopoldne. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 16 do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 31, na Primorskem do 34 °C.

Opozorilo: Na Primorskem bo danes in jutri, po nižinah v notranjosti Slovenije pa danes sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.
V nedeljo bo delno jasno. Na Primorskem bo ob burji še vroče, drugje bo vročina popustila.
V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno in v glavnem suho, pihala bo burja. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. avgusta

Naši kraji bodo na južnem obrobju območja visokega zračnega tlaka, v višinah pa bo nad Evropo več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega je še nedoločena. Najverjetneje bo v nad nami prevladoval severni do zahodnik.

Večinoma bo brez padavin. Na Primorskem bo do vključno četrtka pihala rahla burja, tam bodo v celotnem obdobju najvišje dnevne temperature malo na 30 °C. Drugje po Sloveniji bodo najvišje dnevne temperature od 25 do 28 °C, ob koncu tedna pa bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno in vroče. Na zahodnem delu države avstrijske Koroške in v Karnijskih Alpah bodo krajevne nevihte.
Jutri bo v krajih zahodno in severno od nas spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugje bo delno jasno, ob severnem delu Jadrana bo zapihala rahla, v Kvarnerju pa zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan se bodo razvili posamezni kopasti oblaki. Proti večeru bo v zahodnih Julijcih in zahodnih Karavankah možna kakšna nevihta. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 23, na višini 2500 metrov pa približno 14 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 17, na 2500 pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. avgust:
5.8.1987
Zjutraj so na večini meteoroloških postaj izmerili zelo veliko, v veliko krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu avgustu. Največ padavin, 353 milimetrov, so namerili v Plužni pri Bovcu, v Lepeni pri Bovcu je padlo 285 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov, v Novi vasi na Blokah 129 milimetrov, v Poljčanah v Dravinjskih goricah 116 milimetrov in v Celju 103 milimetrov. Pluviograf (zapisovalnik padavin) v Bovcu je zabeležil 275 milimetrov padavin v 6 urah!

5.8.2006
Na Kredarici so zjutraj izmerili 10 centimetrov snega, kar je največ v prvi dekadi meseca avgusta od začetka meritev leta 1955 dalje.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | El Paredon | lana